ΔΙΕΘΝΗ

Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ δεν είναι πρόεδρός μας

μαζικές-διαδηλώσεις-στις-ηπα-ο-τραμπ-δ-660189

Oργή λαού στις ΗΠΑ την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την θριαμβευτική εκλογή του στις προεδρικές εκλογές θα περάσει σήμερα το κατώφλι του Λευκού Οίκου για να συναντηθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα. Από άκρη σε άκρη στην αμερικανική επικράτεια δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί έχουν βγει στους δρόμους με κεντρικό σύνθημα «Οχι στον Τραμπ, δεν είναι ο πρόεδρός μου».

Η οργή των διαδηλωτών είναι μεγάλη και αμφισβητούν το αποτέλεσμα των εκλογών φωνάζοντας «όχι στην Κου Κλουξ Κλαν, όχι σε μια φασιστική Αμερική» .

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Φιλαδέλφεια, τη Βοστόνη, το Πόρτλαντ, αλλά και το Όρεγκον, ενώ διαδηλώσεις κατά της προεδρικής εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ γίνονται στο Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και το Όκλαντ στην Καλιφόρνια.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κατά της επιθετικής προεκλογικής ρητορικής του, για τους μετανάστες, τους μουσουλμάνους κι άλλες κοινωνικές ομάδες και μειονότητες. Στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του κεντρικού Μανχάταν, κατευθυνόμενοι προς τον Πύργο Τραμπ, στην 5η λεωφόρο, ενώ εκατοντάδες άλλοι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο του Μανχάταν, με κεντρικό σύνθημα: “Δεν είναι ο πρόεδρος μου.” Στο Σικάγο, περίπου 1.800 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο Trump International Hotel, φωνάζοντας συνθήματα “Όχι στον Τραμπ!” “Όχι ρατσιστές στις ΗΠΑ.”

Η αστυνομία στο Σικάγο απαγόρευσε την κυκλοφορία στην περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο εμποδίζοντας την πορεία των διαδηλωτών, ενώ δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για συλλήψεις ή την άσκηση βίας.

Σε τουλάχιστον δέκα μεγαλουπόλεις σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στον θρίαμβο του Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές 2016.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου