ΔΙΕΘΝΗ

Σαν σήμερα 26 Μαρτίου

σαν-σήμερα-26-μαρτίου-658354
Τα σημαντικότερα γεγονότα της 26ης Μαρτίου:
1896 μ.Χ.
Ο Λεωνίδας Πύργος γίνεται ο πρώτος έλληνας ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Στον τελικό του ξίφους ασκήσεως διδασκάλων νικά τον γάλλο Περονέ και κατακτά το χρυσό μετάλλιο.
1945
Οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν ολοκληρωτικά από τους Ιάπωνες το στρατηγικής σημασίας νησί Ιβοζίμα στον Ειρηνικό. (Η Μάχη της Ιβοζίμα)
1983
Επιστρέφει στην Ελλάδα, έπειτα από 33χρονη εξορία στη Σοβιετική Ένωση, ο Μάρκος Βαφειάδης, αρχηγός του «Δημοκρατικού Στρατού» (ΔΣΕ) και της Κυβέρνησης του Βουνού στον Εμφύλιο Πόλεμο. Τα επόμενα χρόνια θα πολιτευθεί με το ΠΑΣΟΚ.
1996
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εγκρίνει δάνειο για τη Ρωσία, ύψους 10,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου η χώρα να προχωρήσει στην οικονομική της εξυγίανση.
2000
Η Ελλάδα γίνεται πλήρες μέλος της Συνθήκης του Σένγκεν, που έχει ως στόχο την προοδευτική κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την καθιέρωση της ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα πρόσωπα, υπηκόους των κρατών που υπέγραψαν τη Συμφωνία, καθώς και την αστυνομική και δικαστική συνεργασία.
2010
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εκφράζει την πεποίθηση ότι δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Ευφορία επικρατεί στο ελληνικό χρηματιστήριο, που σημειώνει άνοδο 4,12%, ενώ το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων υποχωρεί ακόμα και κάτω από τις 300 μονάδες βάσης. Η Standard and Poor’s δεν μεταβάλλει την αξιολόγησή της για την ελληνική πιστοληπτική ικανότητα μετά τη Σύνοδο Κορυφής, διατηρώντας την Ελλάδα στο ΒΒΒ+ με αρνητικές προοπτικές.
ΠΗΓΗ: sansimera.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου