ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: «Κινηματογραφική» σύλληψη του δημάρχου Καράκας

βενεζουέλα-κινηματογραφική-σύλλη-657270

Με την κατηγορία της απόπειρας πραξικοπήματος συνελήφθη ο δήμαρχος του Καράκας και ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Αντόνιο Λεντέσμα, σε μία κινηματογραφική επιχείρηση της Αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο γραφείο του δημάρχου σπάζοντας τις πόρτες και τον έσυραν έξω «σαν να ήταν σκυλί», όπως έγραψε στο Twitter ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Ισμαήλ Γκαρσία.

Η σύλληψη του Λεντέσμα συμπίπτει με την έναρξη των πολύμηνων διαδηλώσεων, πέρσι, ενάντια στη διακυβέρνηση του βενεζουελάνου προέδρου Νικολάς Μαδούρο, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.

Ο Λεντέσμα καλείται να απαντήσει σε «όλα τα εγκλήματα που έχει διαπράξει εις βάρος της ειρήνης και της ασφάλειας στη χώρα», δήλωσε ο ίδιος ο Μαδούρο, επί χρόνια στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου Ούγκο Τσάβες.

Δήμαρχος του Καράκας από το 2008, ο Λεντέσμα περιλαμβάνεται στη λίστα του Μαδούρο με τα ονόματα και τις ξένες δυνάμεις που προσβλέπουν στην ανατροπή της κυβέρνησής του.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει ζητήσει την άμεση απελευθέρωση του δημάρχου, ενώ στις κατηγορίες περί πραξικοπήματος ο ίδιος ο Λεντέσμα απαντά ότι η Βενεζουέλα απειλείται από τη διαφθορά της κυβέρνησης.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου