ΔΙΕΘΝΗ

Μακελειό σε ξενοδοχείο στο Ναϊρόμπι έπειτα από εισβολή ένοπλων ισλαμιστών

μακελειό-σε-ξενοδοχείο-στο-ναϊρόμπι-έ-657002

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, στην επίθεση που εξαπέλυσαν Σομαλοί εξτρεμιστές ισλαμιστές σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι είδε πτώματα στη βεράντα ενός εστιατορίου, σε αυτό το κτιριακό συγκρότημα που φιλοξενεί επίσης και πολλά γραφεία εταιρειών.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν το απόγευμα να απομακρύνουν πολλούς ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα γραφεία τους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κένυας είπε ότι η επίθεση ξεκίνησε στην τράπεζα I&M, με μια έκρηξη μεταξύ τριών αυτοκινήτων που βρίσκονταν στον χώρο του πάρκινγκ.

Στη συνέχεια, ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μέσα στο ξενοδοχείο Dusit D2. Μέχρι στιγμής, οι έξι από τους επτά ορόφους του κτηρίου έχουν ερευνηθεί και εκκενωθεί από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με έναν ρεπόρτερ του πρακτορείου Reuters, την ώρα που ο αρχηγός της αστυνομίας έκανε αυτή τη δήλωση, στο ξενοδοχείο συνεχιζόταν η σφοδρή ανταλλαγή πυρών.

Δεν ήταν άμεσα σαφές ποιος κρύβεται πίσω από το συμβάν. Στο Ναϊρόμπι γίνονται βίαιες ληστείες, ενώ η πόλη έχει αποτελέσει και στόχο Σομαλών ισλαμιστών μαχητών, που σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους σε ένα εμπορικό κέντρο το 2013 και σχεδόν 150 φοιτητές σε ένα πανεπιστήμιο το 2015.

«Μόλις είχα αρχίσει να ακούω πυροβολισμούς και τότε άρχισα να βλέπω κόσμο να τρέχει με τα χέρια ψηλά και κάποιοι να μπαίνουν στην τράπεζα για να κρυφτούν και να σωθούν», δήλωσε μία γυναίκα, που εργάζεται σε τράπεζα κοντά στο ξενοδοχείο και που άκουσε δύο εκρήξεις.

«Δεχόμαστε επίθεση», δήλωσε τηλεφωνικά λίγο μετά την επίθεση στο Reuters άλλο πρόσωπο από γραφείο του συγκροτήματος, κλείνοντας στη συνέχεια το τηλέφωνο.

Σημειώνεται πως η σομαλική οργάνωση ισλαμιστών μαχητών αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο επιτήρησης τζιχαντιστικών ιστοσελίδων Site.

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου