ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρές επικρίσεις κατά του Φάρατζ που δήλωσε ότι δεν θέλει φορείς του HIV στη Βρετανία

σφοδρές-επικρίσεις-κατά-του-φάρατζ-πο-65622

Σφοδρές επικρίσεις δέχθηκε την Παρασκευή ο αρχηγός του αντιευρωπαϊκού, λαϊκιστικού κόμματος της Βρετανίας UKIP Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος στο βρετανικό έδαφος στους μετανάστες που είναι φορείς του ιού HIV.

Ο Φάρατζ έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξή του στην ευρωπαϊκή έκδοση του περιοδικού Newsweek.

Ο αρχηγός του UKIP υπογράμμισε ότι το κόμμα του επιθυμεί να «ελέγξει την ποιότητα και την ποσότητα των ανθρώπων που φτάνουν» στη Βρετανία. Όταν ρωτήθηκε σε ποιους ανθρώπους θα έπρεπε να επιτρέπεται να μεταναστεύουν στη χώρα, απάντησε: «Οι άνθρωποι που δεν είναι φορείς του HIV, για να είμαι ειλικρινής. Αυτή είναι μια καλή αρχή. Και οι άνθρωποι που έχουν κάποια προσόντα».

Με αυτές τις δηλώσεις ο Φάρατζ έφτασε «ένα νέο επίπεδο αμάθειας», διαμαρτυρήθηκε ο πρόεδρος του Terrence Higgins Trust, της κυριότερης βρετανικής ένωσης που ασχολείται με τον ιό HIV και το AIDS.

Η βουλευτής των Εργατικών Πάμελα Νας εξέφρασε την «αποστροφή» της για τις «κατάφωρες αυτές διακρίσεις». Ο συντηρητικός συνάδελφός της Χένρι Σμιθ επισήμανε στην εφημερίδα Guardian ότι ο Φάρατζ «δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της χώρας, αλλά μόνο για το επόμενο διαφημιστικό του κόλπο».

Όταν ρωτήθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό BBC4, μία ημέρα αφού το UKIP κέρδισε την πρώτη του έδρα στο κοινοβούλιο, ο Φάρατζ δεν αρνήθηκε ότι έκανε τις δηλώσεις αυτές, αν και αυτή τη φορά δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους φορείς του ιού HIV.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ανθρώπους με ασθένειες πιθανώς θανατηφόρες να λαμβάνουν θεραπεία από το σύστημά μας εθνικής υγείας», σχολίασε.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου