ΔΙΕΘΝΗ

Αίρεται η μερική απαγόρευση κυκλοφορίας στη Λιβερία

αίρεται-η-μερική-απαγόρευση-κυκλοφορ-655771

Την άρση της μερικής απαγόρευσης κυκλοφορίας που ισχύει από τον περασμένο Αύγουστο, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ, καθώς η επιδημία του ιού Έμπολα βρίσκεται σε ύφεση.

«Η πρόεδρος Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ ζήτησε την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα. Το μέτρο θα ισχύσει από την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου», ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή της η προεδρία, τονίζοντας επίσης ότι θα ανοίξουν όλα τα σύνορα της χώρας, που είχαν κλείσει σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας.

Ο υπουργός Υγείας της Λιβερίας θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προλάβει την εξάπλωση του ιού μέσω των συνόρων σε συνεργασία με τις δυνάμεις ασφαλείας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η επιδημία του ιού Έμπολα φαίνεται να βρίσκεται σε ύφεση στις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής που επλήγησαν περισσότερο και όπου καταγράφηκαν οι περισσότεροι από τους συνολικά σχεδόν 9.500 θανάτους από την ασθένεια, σύμφωνα με τον απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Στο μεταξύ οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) ανακοίνωσαν επίσης χθες ότι πρόκειται να κλείσουν το κέντρο αντιμετώπισης του ιού Έμπολα στην Κάιλαχουν της Σιέρα Λεόνε, καθώς έχουν περάσει περισσότεροι από δύο μήνες χωρίς να έχουν καταγραφεί νέα κρούσματα της ασθένειας.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου