ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Το γερμανικό πολεμικό ναυτικό διέσωσε 615 πρόσφυγες

λιβύη-το-γερμανικό-πολεμικό-ναυτικό-δ-65072

Το γερμανικό πολεμικό ναυτικό ανακοίνωσε σήμερα ότι διέσωσε χθες ανοιχτά της Λιβύης 615 πρόσφυγες και μετανάστες που κινδύνευαν κατά την προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή, που συντονίζει τις επιχειρήσεις διάσωσης ανοιχτά της Λιβύης, ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που διασώθηκαν χθες ανέρχεται σε 951, μεταξύ των οποιων βρίσκονται οι 615 που διέσωσε το γερμανικό πολεμικό ναυτικό, αλλά και 227 που διέσωσε το ιταλικό.

Οι 615 πρόσφυγες και μετανάστες, που διασώθηκαν χθες από το γερμανικό πολεμικό ναυτικό από τις 11:30 ως τις 21:00 ώρα Ελλάδος καθώς επέβαιναν σε τέσσερα φουσκωτά που βρίσκονταν σε κίνδυνο, επιβιβάστηκαν στο πλοίο Frankfurt-am-Main και αναμένεται να αποβιβαστούν σήμερα στις 14:00 ώρα Ελλάδος στη Σικελία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, συνολικά 9.495 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει δια θαλάσσης στην Ιταλία από τις αρχές του έτους.

Ο μέσος όρος των αφίξεων στην Ιταλία ανερχόταν σε 465 την ημέρα το 2014 και σε 410 το 2015.

Καθώς φτιάχνει ο καιρός αναμένεται ότι θα αυξηθεί το κύμα των προσφύγων και των μεταναστών που θα αποπειραθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία, την ώρα που ο κύριος όγκος των μεταναστών διασχίζει το Αιγαίο για να περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα (143.205 από την 1η Ιανουαρίου).

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου