ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: H 10χρονη «Χάιντι» απολαμβάνει την τηλεκπαίδευση στα βουνά παρέα με τις κατσίκες

ιταλία-h-10χρονη-χάιντι-απολαμβάνει-τ-650702
Τα δημοτικά σχολεία της Ιταλίας αναμένεται να ανοίξουν μετά το Πάσχα, όμως η τηλεκπαίδευση θα λείψει σίγουρα από την μικρή Φιαμέτα

ΗΦιαμέτα, ένα 10χρονο κορίτσι από ένα χωριό στη βόρεια Ιταλία, απολαμβάνει την τηλεκπαίδευση όσο κανείς άλλος από τους συμμαθητές της. Το θρανίο της είναι πάνω σε έναν λόφο για να συνδέεται στο ίντερνετ από το κινητό της μητέρας της.

Θυμίζοντας την αγαπημένη παιδική ηρωίδα, Χάιντι, παρακολουθεί τα μαθήματα με 350 κατσίκες που εκτρέφει ο πατέρας της. «Ναι, μπορώ να συγκεντρωθώ και καμιά φορά στα διαλείμματα δείχνω στους άλλους από τον υπολογιστή τις κατσίκες. Μετακινώ το μηχάνημα για να δουν όλοι το τοπίο, αφού τώρα ζουν στην πόλη», λέει το κορίτσι.

Η Φιαμέτα αγαπάει τις κατσίκες και την ζωή στο αγρόκτημα, ενώ όταν το σχολείο είναι κλειστό ξυπνά από το χάραμα για να βοηθήσει. «Ακόμα και πριν την τηλεκπαίδευση, όταν έφευγε για το σχολείο με έπαιρνε τηλέφωνο για να δει αν έχει γεννήσει καμία κατσίκα», λέει ο πατέρας της.

Τα δημοτικά σχολεία της Ιταλίας αναμένεται να ανοίξουν μετά το Πάσχα. Η τηλεκπαίδευση θα λείψει σίγουρα από την μικρή Φιαμέτα.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου