ΔΙΕΘΝΗ

Ομάδα 130 επιστημόνων προσπαθεί να κρατήσει στη ζωή τον Κιμ Γιονγκ Ουν

ομάδα-130-επιστημόνων-προσπαθεί-να-κρατή-649051

Μια ομάδα 130 κορυφαίων επιστημόνων δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τον αμφιλεγόμενο Βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ουν, επειδή πάσχει από σοβαρά καρδιακά νοσήματα και διαβήτη, όπως μεταδίδει η βρετανική Mirror.

Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις ενός συναδέλφου του Κιμ Γιονγκ Ουν και επιστήμονα που έφυγε όμως από τη χώρα το 2009. Ο Hyeong-soo Kim, λοιπόν, εργαζόταν -όπως ισχυρίζεται- σε ένα εργαστήριο που είχε ως στόχο να αναπτύσσει ειδικά τρόφιμα που προστατεύουν τον Βορειοκορεάτη ηγέτη από επικίνδυνες παθήσεις όπως τα καρδιακά νοσήματα και ο διαβήτης. Μάλιστα, ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν έπασχε από τα ίδια νοσήματα.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, το εν λόγω επιστημονικό εργαστήριο που έχει επιφορτιστεί με την προστασία της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν, περιβάλλεται από έναν φράχτη ύψους 4 μέτρων, χωρίς να λείπουν τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Ο νεαρός δικτάτορας της χώρας είναι γνωστός για την αγάπη του για το καλό φαγητό και το κρασί, τα γαλλικά τυριά και τα τεράστια γεύματα, με αποτέλεσμα να πάρει πολύ βάρος από τότε που ανέβηκε στην εξουσία.

Αυτό σημαίνει πως οι επιστήμονες δίνουν ένα συνεχή αγώνα για να μην πάθει τίποτα ο Κιμ Γιονγκ Ουν από το διαβήτη ή από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Οι ερευνητές μάλιστα αναγκάστηκαν να χτίσουν τις γνώσεις τους κατασκοπεύοντας υπέρβαρους ξένους – συμπεριλαμβανομένων και πολιτικών ηγετών.

Ο Hyeong-Soo Kim είπε πως ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν επίσης υπέρβαρος, έτσι η έρευνα είναι σε εξέλιξη εδώ και πολλά χρόνια.

«Ανέπτυξαν προϊόντα διατροφής, επειδή ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε καρδιαγγειακά προβλήματα και διαβήτη» πρόσθεσε.

Ο Hyeong-Soo Kim, τέλος, πρόσθεσε πως είχε υπογράψει συμβόλαιο απορρήτου και πως δεν έπρεπε ποτέ να αποκαλύψει τι γινόταν πίσω από τις σκιερές πόρτες του ινστιτούτου, αλλά τώρα που είναι πλέον ασφαλής στη Νότια Κορέα, αποφάσισε να μιλήσει.

(imerisia.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου