ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: 20.000 βότσαλα στη μνήμη των θυμάτων του κορονοϊού

ουγγαρία-20-000-βότσαλα-στη-μνήμη-των-θυμάτ-647428

Είκοσι χιλιάδες βότσαλα τοποθετήθηκαν το ένα δίπλα στο άλλο στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη, στη μνήμη των θυμάτων του νέου κορονοϊού, την ώρα που η χώρα της Κεντρικής Ευρώπης καταγράφει αυτή τη στιγμή ρεκόρ θανάτων.

«Περισσότεροι από 20.000 συμπατριώτες μας έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία και πρόκειται για μια προσωπική, οικογενειακή, αλλά επίσης εθνική τραγωδία», έγραψε σήμερα στον λογαριασμό του στο Facebook το κόμμα της αντιπολίτευσης που ανέλαβε την όλη πρωτοβουλία.

Η Ουγγαρία, που μετρά 9,8 εκατομμύρια κατοίκους, καταγράφει τον μεγαλύτερο δείκτη θανάτων παγκοσμίως, με 33 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες. Τα βότσαλα, τα οποία συνδέονταν μεταξύ τους με μια κορδέλα με τα χρώματα της σημαίας της Ουγγαρίας, τοποθετήθηκαν στο Νησί της Μαργαρίτας, στην καρδιά της Βουδαπέστης, με πρωτοβουλία του νεοσυσταθέντος κόμματος UVNP.

Σε κάθε ένα εξ αυτών αναγραφόταν η ηλικία του νεκρού όπως και ένα νούμερο αναγνώρισής του. Ο αριθμός των πετρών θα αυξάνεται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν ήδη αναληφθεί στην Πράγα και στο Λονδίνο.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου