ΔΙΕΘΝΗ

Εισβολή του FBI σε 8.000 υπολογιστές σε 120 χώρες και στην Ελλάδα

εισβολή-του-fbi-σε-8-000-υπολογιστές-σε-120-χώρες-646861

Όταν οι ταινίες του Χόλιγουντ γίνονται πραγματικότητα. Όπως αποκαλύπτεται, το FBI, χάκεψε πάνω από 8.000 υπολογιστές σε 120 χώρες, με ένα απλό ένταλμα προκειμένου να διερευνήσει υπόθεση παιδικής πορνογραφίας!

Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιχείρηση αυτού του είδους που έγινε ποτέ χωρίς την γνώση όμως και την συναίνεση των ιδιοκτητών των υπολογιστών.

Όλα έγιναν σύμφωνα με το Russia Today, τον Φεβρουάριο του 2015 όταν το FBI “κατέλαβε” το σαιτ παιδικής πορνογραφίας Playpen και το “έτρεξε” μέσα από κυβερνητικό σέρβερ επι 13 ημέρες! Με αυτό τον τρόπο μπήκε στους υπολογιστές όποιων είχαν επισκεφθεί αυτό το σαιτ και μάζεψε όλες τις διεθύνσεις IP και επι της ουσίας τις “φακέλωσε”.

Πρόκειται για υπολογιστές μεταξύ άλλων στην Αυστραλία, στην Αυστρία, στην Χιλή, στην Κολομβία, στην Δανία και στην Ελλάδα! Όμως, σύμφωνα με νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, η “εισβολή” του FBI ήταν πολύ μεγαλύτρη απ’ ότι φανταζόμασταν. Πάνω από 8.000 υπολογιστές σε 120 χώρες έγιναν έρμαιο στα χέρια του FBI.

«Το γεγονός ότι ένας απλός δικαστής μπορεί να δώσει εντολή στο FBI να κάνει μια τόσο μαζική εισβολή είναι τρομακτικό», λέει ο Christopher Soghoian, ειδικός σε θέματα τεχνολογίας που κατέθεσε στην υπόθεση Playpen.

Φυσικά, ο δικαστής δεν είχε τόσο μεγάλη δικαιοδοσία. Και ειδικά εκτός ΗΠΑ. Όμως, το FBI δεν πρόκειται να σταματήσει από τέτοια ηθικά εμπόδια. Ειδικά από την 1η Δεκεμβρίου που θα τεθεί σε ισχύ νέα νομοθεσία που θα δίνει δικαίωμα στους δικαστές να εκδίδουν με ευκολία παρόμοια εντάλματα.

Έτσι, το FBI θα μπορεί χωρίς να ρωτήσει κανέναν να γίνεται νόμιμος χάκερ και να εισβάλλει στα προσωπικά δεδομένα χρηστών εντός και εκτός ΗΠΑ. Είναι μια νέα τάξη πραγμάτων στο ιντερνετ.

Η διάταξη 41, δίνει αυτό το δικαίωμα όχι μόνο στο FBI αλλά και σε άλλες υπηρεσίες, να μπαίνουν στους υπολογιστές εντός και εκτός ΗΠΑ όχι μόνο για να ερευνήσουν θέματα παιδικής πορνογραφίας αλλά και άλλα αδικήματα…

πηγη: newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου