ΔΙΕΘΝΗ

Τα (πρώην) σιαμαία είδαν για πρώτη φορά το ένα το άλλο

τα-πρώην-σιαμαία-είδαν-για-πρώτη-φορά-641937

Οι πυκνές λευκές γάζες που καλύπτουν το πρόσωπο του Jadon ξετυλίγονται απαλά αποκαλύπτοντας ένα καλοσχηματισμένο κρανίο και λιγοστά μαλλάκια με φυσική μπούκλα.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και τέσσερις εβδομάδες που οι γονείς του τον αντικρίζουν χωρίς επιδέσμους. Τότε ήταν που ο ίδιος και ο δίδυμος αδελφός του, Anias, σιαμαία με κολλημένο κεφάλι, υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση συνολικής διάρκειας 27 ωρών προκειμένου να χωριστούν μετά από 14 μήνες -εντελώς κοινής- ζωής.

Η μητέρα τους, Νικόλ ΜακΝτόναλντ στέκεται στο προσκεφάλι του εκστασιασμένη. Παρότι το κρανίο θα σκεπαστεί πολύ γρήγορα και πάλι με επιδέσμους, η θέα κόβει την ανάσα της. «Είναι το πιο απίθανο πράγμα. Δεν μπορώ να το πιστέψω». Το ίδιο και ο πατέρας των παιδιών, Κρίστιαν, ο οποίος του μιλάει λέγοντάς του πόσο όμορφος είναι.

Η περίοδος ανάρρωσης των δύο παιδιών είναι εντυπωσιακή: Αναμένεται να χρειαστούν μόλις 6 εβδομάδες, την ώρα που το προηγούμενο ρεκόρ ανάρρωσης ήταν οχτώ εβδομάδες ενώ πολλά διαχωρισμένα δίδυμα παραμένουν στο νοσοκομείο επί μήνες.

(ethnos.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου