ΔΙΕΘΝΗ

Σκέφτεται να γυρίσει στις ΗΠΑ ο κατάσκοπος Σνόουντεν

σκέφτεται-να-γυρίσει-στις-ηπα-ο-κατάσκ-638893

Ο δικηγόρος του κατασκόπου Έντουαρντ Σνόουντεν, Ανατόλι Κουτσερένα, γνωστοποίησε πως ο πελάτης του επιθυμεί την επιστροφή του στις ΗΠΑ, υπό τον όρο δίκαιης δίκης.

Όπως αναφέρει ο Κουτσερένα,σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, έλαβε επιστολή από τον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ, ο οποίος τον διαβεβαιώνει πως ο πελάτης του δεν θα αντιμετωπίσει την θανατική ποινή. Ο δικηγόρος,ωστόσο, τονίζει πως δεν είναι ικανοποιημένος από αυτήν την απόφαση, μιας και δεν υπάρχει διαβεβαίωση πως ο Σνόουντεν θα τύχει αμερόληπτης και δίκαιης δίκης.

«Δεν έχουμε την εγγύηση μιας δίκαιης δίκης αλλά την διαβεβαίωση ότι ο Σνόουντεν δεν θα εκτελεστεί. Και αυτό γίνεται από τον εισαγγελέα, ο οποίος σύμφωνα με τον νόμο δεν είναι κατά κανένα τρόπο σε θέση να καθορίσει την απόφαση του δικαστηρίου», είπε.

Παράλληλα, ανέφερε πως ο πελάτης του αδυνατεί να εγκαταλείψει την Μόσχα μιας και υπάρχούν φόβοι πως οποιαδήποτε άλλη χώρα θα τον παραδόσει στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Κουτσέρινα, ο Σνόουντεν σκέφτεται συχνά την επιστροφή του στην Αμερική και πως η ομάδα δικηγόρων που έχει εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κατάσκοπος Έντουαρντ Σνόουντεν έγινε γνωστός το 2013 όταν και αποκαλύφθηκε πως διέρρευσε έγγραφα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) στα μέσα ενημέρωσης, σχετικά με την παρακολούθηση κυβερνήσεων και ιδιωτών από την υπηρεσία. Ο Σνόουντεν να θυμίσουμε πως αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβίαση του νόμου περί κατασκοπείας και για κλοπή κρατικών εγγράφων ενώ το State Department ανακάλεσε το διαβατήριό του.

Να θυμίσουμε πως ο Σνόουντεν αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβίαση του νόμου περί κατασκοπείας και για κλοπή κρατικών εγγράφων ενώ το State Department ανακάλεσε το διαβατήριό του.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου