ΔΙΕΘΝΗ

Ξεχύθηκαν στις παμπ οι Βρετανοί από νωρίς το πρωί -Τεράστιες ουρές εξω από τα καταστήματα [εικόνες]

ξεχύθηκαν-στις-παμπ-οι-βρετανοί-από-νω-636780

Επιστρέφει στην κανονικότητα σταδιακά η Μεγάλη Βρετανία, καθώς από σήμερα άνοιξαν και πάλι τα καταστήματα, η εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους, τα γυμναστήρια, τα κέντρα αισθητικής και κομμωτήρια, οι βιβλιοθήκες, οι ζωολογικοί κήποι και τα θεματικά πάρκα.

Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει από τις αρχές Ιανουαρίου, όταν η Αγγλία εισήλθε σε ένα τρίτο lockdown προκειμένου να περιορίσει τις αυξανόμενες μολύνσεις από το παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊου, που είναι γνωστό ως παραλλαγή “του Κεντ”.

Σημειώνεται πως, τα τρία εθνικά lockdown από τον Μάρτιο του 2020 έχουν κοστίσει 30 δισεκατομμύρια λίρες από απώλειες πωλήσεων, σύμφωνα με τον σύνδεσμο λιανεμπόρων της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον το “ξεκλείδωμα” κάθε βήματος του σχεδίου χαλάρωσης των μέτρων που είχε αναγγελθεί από τις 22 Φεβρουαρίου, θα ήταν βάσει των “δεδομένων και όχι των ημερομηνιών”. Θεωρείται λοιπόν ότι η επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος του Ηνωμένου Βασιλείου επιτρέπει την εφαρμογή του αρχικού σχεδιασμού και την επιστροφή στην κανονικότητα, σύμφωνα με την κυβέρνηση. “Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μία μεγάλη ανακούφιση για τους ιδιοκτήτες αυτών των επιχειρήσεων, που παρέμειναν κλειστές για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και για τον οποιονδήποτε άλλον από εμάς, είναι μία ευκαιρία να επιστρέψουμε σε μερικά πράγματα που αγαπάμε να κάνουμε και μας έχουν λείψει” είπε ο ίδιος σε χθεσινή δήλωσή του.

Βρετανία: Οι πολίτες ξεχύθηκαν στις παμπ και στα μαγαζιά

Όπως φαίνεται και σε φωτογραφίες που δημοσιεύει το Reuters, από νωρίς το πρωί της δευτέρας, οι πολίτες ειχαν σχηματίσει ουρές έξω από τα καταστήματα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Τα καταστήματα με είδη που δεν θεωρουνται απαραίτητα, όπως οι αλυσίδες καταστημάτων με είδη για το σπίτι ή με είδη μόδας, θα λειτουργήσουν και πάλι στην Ουαλία, όπως και στην Αγγλία σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις με τα ίδια εμπορεύματα στη Σκοτία θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι την 26η Απριλίου.

Εντύπωση προκαλούν και οι εικόνες από τις παμπ της Αγγλίας, όπου βλέπουμε κόσμο να… πίνει μπίρες και ποτά, παρόλο που είναι αρκετά νωρίς!

Οι παμπ και τα εστιατόρια θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους σε εξωτερικούς χώρους από σήμερα, αν και οι αρχικοί περιορισμοί που απαιτούσαν να σερβίρεται γεύμα μαζί με το ποτό, καθώς και οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας έχουν καταργηθεί. Το σερβίρισμα σε εσωτερικούς χώρους δεν θα επιτραπεί μέχρι την 17η Μαΐου το νωρίτερο.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου