ΔΙΕΘΝΗ

Φωτογραφίες-γροθιά στο στομάχι: Αστεγοι παγώνουν στους -50 βαθμούς Κελσίου στο Σικάγο [εικόνες]

φωτογραφίες-γροθιά-στο-στομάχι-αστεγ-636669

Τόσο δριμύ είναι το κρύο στις ΗΠΑ που υπάρχουν φόβοι από τις τοπικές αρχές πως άστεγοι μπορούν ακόμη και να πεθάνουν από το κρύο, καθώς έξω επικρατούν θερμοκρασίες ακόμη και -50 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου κάνουν αυτές οι φωτογραφίες που δημοσιεύουν ντόπιοι από την παγωμένη πολιτεία του Σικάγο με τους άστεγους να παγώνουν μέσα στο χιόνι την ώρα μάλιστα που η θερμοκρασία είναι -50 βαθμούς Κελσίου.

Αστεγος σε υπνόσακο μέσα στο χιόνι.

Εχοντας καλυφτεί με υπνόσακους, οι άστεγοι προσπαθούν να προστατευτούν από το κρύο κάτω από τις στάσεις των λεωφορείων, ωστόσο όπως αποδεικνύεται από τις παρακάτω φωτογραφίες δεν είναι όλοι τυχεροί.

Οι θερμοκρασίες που έχουν σημειωθεί είναι χαμηλότερες και από την Ανταρκτική, ενώ έχουν εφαρμοστεί μέτρα έκτακτης ανάγκης στη Μινεσότα, την Αϊόβα, το Ιλλινόις, το Ουισκόνσιν και το Μίτσιγκαν.

Αστεγοι σε στάση λεωφορείου.

Πάντως αναπάντητο ερώτημα παραμένει πως οι αρμόδιοι άφησαν τους άστεγους ανθρώπους απροστάτευτους στο κρύο και δεν τους βρήκαν έστω και προσωρινά κάποια στέγη, μέχρι έως ότου να σταματήσουν τουλάχιστον οι πολικές θερμοκρασίες.

Αστεγοι σε σκηνές στο χιόνι.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου