ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα για βουλευτές

γερμανία-πρόσφυγες-θα-φιλοξενηθούν-σ-634840

Στο πρόβλημα του τι θα γίνει με ομάδα προσφύγων που έχουν φτάσει στην Ερφούρτη, πρωτεύουσα του γερμανικού κρατιδίου της Θουριγγίας, οι δημοτικές αρχές της Ερφούρτης εξετάζουν μία διαφορετική ιδέα: Καθώς δεν βρίσκονται άλλες εγκαταστάσεις, προτείνεται η φιλοξενία τους σε κτίριο διαμερισμάτων που κανονικά προορίζονται για βουλευτές του κρατιδίου που δεν μένουν στην πόλη.

Η Ερφούρτη έχει ένα κτίριο με 59 σχετικά μικρά διαμερίσματα που προορίζονται για διάθεση σε όποιο μέλος της κρατιδιακής Βουλής δεν έχει κατοικία στην πρωτεύουσα. Όσα κατοικούνται, συνήθως χρησιμοποιούνται προσωρινά, μόνο τις ημέρες που γίνονται συνεδριάσεις.

Τα διαμερίσματα δεν είναι ιδιαίτερα πολυτελή, αλλά έχουν σύγχρονο εξοπλισμό, ξεχωριστά μπάνια και χώρο κουζίνας. Μπορούν να διαθετούν είτε σε μεμονωμένους πρόσφυγες είτε σε μικρές οικογένειες, ανέφεραν οι υπηρεσίες του δήμου.

Ελλείψει χώρων φιλοξενίας, τις τελευταίες ημέρες ομάδες προσφύγων από τα Βαλκάνια έχουν φιλοξενηθεί σε παλιό σχολείο στην Ερφούρτη. Ο δήμος θεωρεί πως το κτίριο με τα βουλευτικά διαμερίσματα είναι «ιδανικός», όπως αναφέρει.

Οι πρώτες αντιδράσεις στο κρατιδιακό Κοινοβούλιο είναι πάντως μάλλον χλιαρές. Όταν ρωτήθηκαν σχετικά από την τοπική Thueringen Allgemeine, οι κοινοβουλευτικές ομάδες των Χριστιανοδημοκρατών και των Πράσινων περιορίστηκαν στο ότι το σχέδιο είναι ακόμη υπό εξέταση, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες υποστήριξαν ότι τα χρήματα για την αναδιαμόρφωση των διαμερισμάτων θα ήταν προτιμότερο να αξιοποιηθούν αλλιώς.

Μέχρι στιγμής, μόνο ένας βουλευτής -και μάλιστα, ο αρχηγός της ομάδας του ευρωσκεπτικιστικού και συνήθως λαϊκίστικων τόνων AfD- εμφανίστηκε πρόθυμος να παραχωρήσει το δωμάτιό του «σε προσωρινή βάση».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου