ΔΙΕΘΝΗ

Χάκερς έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 600 εκατ. δολαρίων από το δίκτυο Ronin

χάκερς-έκλεψαν-κρυπτονομίσματα-αξία-63468

Μία από τις μεγαλύτερες κλοπές κρυπτονομισμάτων πραγματοποίησαν χάκερς στο blockchain δίκτυο Ronin που υποστηρίζει το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Axie Infinity.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά την κυβερνοεπίθεση εκλάπησαν κρυπτονομίσματα Ethereum και USDC, αξίας περίπου 625 εκατομμυρίων δολαρίων. Το USDC είναι ένα stablecoin του οποίου η αξία είναι συνδεδεμένη με το αμερικανικό δολάριο ενώ το Ethereum αποτελεί το δεύτερο ισχυρότερο κρυπτονόμισμα μετά το Bitcoin

«Συνειδητοποιήσαμε ότι από το δίκτυο αποσπάστηκαν 173.000 [Ethereum] και περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια σε USDC», είπε ο συνιδρυτής του Axie Infinity, Τζεφ Ζίρλιν.

«Είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιστατικά χάκινγκ στην ιστορία. Πιστεύουμε σε ένα μέλλον του διαδικτύου που θα είναι ανοιχτό και θα ανήκει στους χρήστες», πρόσθεσε ο Ζίρλιν.

Ο Τζον Ριντ Σταρκ, πρώην επικεφαλής μιας ομάδας υπεύθυνης για την καταπολέμηση της διαδικτυακής απάτης στον τομέα των κινητών αξιών, δήλωσε ότι το τελευταίο περιστατικό «είναι μια απογοητευτική υπενθύμιση του πόσο ευάλωτες είναι οι αγορές Web3 σε κυβερνοεπιθέσεις» (Το Web3 αναφέρεται στην ιδέα ενός αποκεντρωμένου διαδικτύου που τροφοδοτείται από το blockchain, την τεχνολογία που στηρίζει διάφορα κρυπτονομίσματα).

«Η αγορά του web3 είναι τόσο χαοτική και άνομη και για αυτό μπορεί να μη μάθουμε ποτέ τι πραγματικά συνέβη», δήλωσε ο Σταρκ. «Σε αντίθεση με τις αμερικανικές χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις που πρέπει να αναφέρουν τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο αμέσως και με ακρίβεια, τα NFT και άλλες αγορές Web3 δε χρειάζεται να αναφέρουν τίποτα απολύτως», πρόσθεσε.

«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές επιβολής του νόμου, τους εγκληματολόγους κρυπτογράφους και τους επενδυτές μας για να διασφαλίσουμε ότι όλα τα κεφάλαια θα ανακτηθούν ή θα επιστραφούν», έγραψε η εταιρεία στο Twitter.

Με πληροφορίες από CNN

Πηγή: lifo.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου