ΔΙΕΘΝΗ

Αδημοσίευτο βίντεο από την βομβιστική επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστόνης

αδημοσίευτο-βίντεο-από-την-βομβιστικ-633943

Μνήμες από τον ματωμένο μαραθώνιο της Βοστόνης «ξύπνησαν» στην δίκη του δράστη Τζοχάρ Τσαρνάεφ, με βίντεο-σοκ που αποτυπώνει το χάος που επικρατούσε.

Οι ένορκοι στο δικαστήριο παρακολούθησαν τις εικόνες που κατέγραψε σε βίντεο άνδρας από την Β. Καρολίνα. Σπασμένα τζάμια, άνθρωποι τραυματισμένοι και άλλοι να τρέχουν να βοηθήσουν αρπάζοντας ρούχα από τα καταστήματα για να σταματήσει η αιμορραγία.

Παρόμοιες είναι και οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας.

Ο Shane O’ Hara, υπεύθυνος του καταστήματος Marathon Sports, με δάκρυα στα μάτια πριγράφει τι διαδραματίστηκε μετά τις εκρήξεις.

«Αυτό που με στοιχειώνει είναι οι αγωνιώδεις αποφάσεις: ποιον να βοηθήσεις πρώτο, ποιος το έχει περισσότερο ανάγκη. Δεν ήταν ποτέ αυτός ο ρόλος μου. Να πάρω αυτή την απόφαση», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Τσαρνάεφ, ξεκίνησε την δήλωση του «Ήταν αυτός», προσπαθώντας να αποφύγει της θανατικής καταδίκης του πελάτη του.

Να θυμίσουμε πως ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης ήταν τρεις νεκροί, ανάμεσα τους ένα 8χρονο αγόρι, και περισσότεροι από 260 τραυματίες.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου