ΔΙΕΘΝΗ

Σπάει τα κοντέρ στο Facebook ανοικτή επιστολή «βιτριόλι» εναντίον του Τραμπ

σπάει-τα-κοντέρ-στο-facebook-ανοικτή-επιστολή-62968

«Εσείς είστε που κηρύσσετε το μίσος»: Ανάρτηση στο Facebook ενός φωτογράφου από τη Νέα Υόρκη που τα βάζει με τον Ντόναλντ Τραμπ έχει διαδοθεί με ρυθμούς… επιδημίας, σπάζοντας κάθε ρεκόρ κοινοποίησης.

Μέχρι στιγμής, πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες έχουν επαναναρτήσει την επιστολή που απευθύνεται στον Τραμπ λέγοντας πως «δεν είστε ούτε ενωτικός, ούτε προεδρικός, ούτε θύμα επιθέσεων, είστε κάποιος που τροφοδοτεί προκαταλήψεις και βία για να αποκτήσει προσωπική εξουσία».

Η ανάρτηση, ένα κείμενο με μορφή ανοικτής επιστολής στον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανικών Ντόναλντ Τραμπ, έγινε την περασμένη Δευτέρα με την υπογραφή του φωτογράφου Μπράντον Στάντον από τη Νέα Υόρκη (στο δημοφιλή λογαριασμό «Humans of New York»).

Επιγραμματικά, ο Στάντον λέει ότι είναι πλέον «ηθική, όχι πολιτική» η απόφαση να σταθεί κάποιος απέναντι στον Τραμπ, απαριθμώντας τις συνειδητές προκλήσεις του Τραμπ που ποντάρουν σε ρατσιστικά «αντανακλαστικά» ή διαδεδομένες προκαταλήψεις.

Καταλήγει λέγοντας: «Εμείς που σας παρακολουθούμε δεν επιτρέψουμε να πουλήσετε διαφορετική εικόνα, δεν είστε “ενωτικός”¨, δεν είστε “προεδρικός”, δεν είστε “θύμα” του ίδιου εκείνου του θυμού που εσείς θρέφετε τόσους μήνες, είστε κάποιος που ενθαρρύνει τις προκαταλήψεις και τη βία θέλοντας προσωπική εξουσία, κι όσο κι αν τα λόγια σας σίγουρα θα αλλάξουν στους επόμενους λίγους μήνες, θα μείνετε για πάντα αυτό που είστε».

Παλιότερες αναρτήσεις έχουν μαζέψει πολύ περισσότερα like, όμως καμία δεν είχε ξεπεράσει σε κοινοποιήσεις την ανοικτή επιστολή κατά του Τραμπ.

Μέχρι το πρωί της Παρασκευής, η ανάρτηση είχε κοινοποιηθεί σχεδόν 1,1 εκατομμύριο φορές -σύμφωνα με εκπρόσωπο του Facebook που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για ρεκόρ.

Τα like που έχει μαζέψει η ανάρτηση ξεπερνούν τα 1,9 εκατομμύρια (και ανάμεσά τους βρίσκεται και η Χίλαρι Κλίντον).

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου