ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις συλλήψεις για τις δολοφονίες στο Charlie Hebdo

τέσσερις-συλλήψεις-για-τις-δολοφονίε-627838

Τέσσερα άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τον Ιανουάριο το Παρίσι, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα από δικαστική πηγή.

Οι συλληφθέντες ανήκουν στο περιβάλλον του Αμεντί Κουλιμπαλί, του άνδρα που κράτησε ομήρους τους υπαλλήλους και τους πελάτες του εβραϊκού παντοπωλείου, δύο ημέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, κατά την ίδια πηγή.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, οι δύο από τους υπόπτους είναι μια χωροφύλακας και ο σύντροφός της, ο οποίος εμπλέκεται και σε μια άλλη υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου.

Ο άνδρας είναι μικροκακοποιός ενώ η σύντροφός του, που είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ, απομακρύνθηκε από την υπηρεσία της στις αρχές Φεβρουαρίου καθώς πιστεύεται ότι του παρείχε βοήθεια.

Στις 7 Ιανουαρίου οι αδελφοί Κουασί επιτέθηκαν στα γραφεία του Charlie Hebdo και σκότωσαν 12 ανθρώπους. Την επομένη ημέρα μία αστυνομικός της δημοτικής αστυνομίας εκτελέστηκε στο προάστιο Μονρούζ.

Η δολοφονία της αποδίδεται στον Αμεντί Κουλιμπαλί ο οποίος στις 9 Ιανουαρίου σκότωσε τέσσερις από τους 20 ομήρους που κρατούσε στο εβραϊκό κατάστημα στην περιοχή Βενσέν του Παρισιού.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου