ΔΙΕΘΝΗ

Βάση για την καταστροφή χημικών όπλων από τη Συρία εγκαθίσταται στην Κύπρο

βάση-για-την-καταστροφή-χημικών-όπλων-624920

Την εγκαθίδρυση στην Κύπρο υποστηρικτικής βάσης της κοινής αποστολής ΟΗΕ – Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) στη συριακή επικράτεια, καθώς και την παροχή διευκολύνσεων για την ασφαλή παρουσία και διεξαγωγή των δραστηριοτήτων της αποστολής σύμφωνα με σχετική έκθεση του ΟΗΕ, ενέκρινε σήμερα το Κυπριακό Υπουργικό Συμβούλιο.

Αυτό αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, σημειώνοντας ότι «η απόφαση των Ηνωμένων Εθνών για εγκαθίδρυση υποστηρικτικής βάσης της Αποστολής στην Κύπρο, πέραν του ότι αναδεικνύει το σταθεροποιητικό και αναβαθμισμένο ρόλο της Κύπρου στην ιδιαίτερα σημαντική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, ενισχύει το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διεθνές επίπεδο».

Συγκεκριμένα, προσθέτει, «με βάση το ψήφισμα 2118 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη σχετική Απόφαση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών όπλων (ΟΑΧΟ), ο ΓΓ του ΟΗΕ ετοίμασε έκθεση για τον τρόπο υλοποίησης του ψηφίσματος και ζήτησε όπως η Κυπριακή Δημοκρατία εγκαθιδρύσει στο έδαφος της βάση υποστήριξης των επιχειρήσεων της κοινής αποστολής ΟΗΕ-ΟΑΧΟ στη συριακή επικράτεια».

Με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου «η Κυπριακή Δημοκρατία θα παρέχει στην Κοινή Αποστολή τις απαραίτητες διευκολύνσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία της», αναφέρει τέλος ο κ. Στυλιανίδης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου