ΔΙΕΘΝΗ

Caminito del Rey: το πιο επικίνδυνο μονοπάτι στον κόσμο ανοίγει ξανά

caminito-del-rey-το-πιο-επικίνδυνο-μονοπάτι-στον-κό-623776

Θυμίζει σκηνικό από ταινία Ιντιάνα Τζόουνς και για τα τελευταία 14 χρόνια θεωρείτο πολύ επικίνδυνο για να το διασχίσει κανείς: ο λόγος για το Καμινίτο ντελ Ρέι (Μονοπάτι του Βασιλιά) στην Ισπανία, το πιο επικίνδυνο μονοπάτι στον κόσμο, το οποίο οι πεζοπόροι θα μπορούν και πάλι να χρησιμοποιούν από το τέλος του μήνα.

Με μήκος περίπου τριών χιλιομέτρων, σε ύψος 100 μέτρων και όχι πλατύτερο από ένα μέτρο το μονοπάτι έκλεισε το 2001 όταν πέντε άτομο σκοτώθηκαν πέφτοντας στο κενό. Αλλά μετά από μία αναστύλωση αξίας 2,5 εκ. ευρώ από τη τοπική κυβέρνηση στην Ανδαλουσία και της πόλης της Μάλαγα, τα μέτρα ασφαλείας στο μονοπάτι ενισχύθηκαν και τώρα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει και πάλι τους τολμηρούς πεζοπόρους.

Οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν πριν από περίπου έναν χρόνο και προσπάθησαν να διατηρήσουν την αρχική μορφή του μονοπατιού, με μόνο μερικά σημεία όπου ο δρόμος είχε σαπίσει να κατασκευάζονται από την αρχή. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν το εντυπωσιακό φαράγγι του Γαϊτάνες κοιτώντας μέσα από το γυάλινο πάτωμα που έχει τοποθετηθεί σε ορισμένα σημεία της διαδρομής. Η κατασκευή του μονοπατιού ξεκίνησε το 1901 και τελείωσε το 1905. Ο αρχικός του σκοπός ήταν να επιτρέπει σε εργάτες να μετακινούνται μεταξύ των δύο υδροηλεκτρικών σταθμών αλλά και για τη μεταφορά εξοπλισμού.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου