LIFE STYLE

Στο φως βίντεο του Τζον Λένον σε πρόβα του «Give Peace a Chance»

στο-φως-βίντεο-του-τζον-λένον-σε-πρόβα-τ-622864

Στη δημοσιότητα έδωσε το John Lennon Estate ένα ακυκλοφόρητο βίντεο με τον Τζον Λένον και την Γιόκο Όνο να κάνουν πρόβα του «Give Peace a Chance», λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του τραγουδιού τον Μάιο του 1969.

Το βίντεο, το οποίο δημιούργησαν ο κάμεραμαν Nick Knowland και ο ηχολήπτης Mike Lax, δείχνει τον Τζον Λένον και την Γιόκο Όνο στο δωμάτιό τους, στο Sheraton Oceanus Hotel στις Μπαχάμες, σε μια χωρίς προετοιμασία ντέμο εκδοχή του περίφημου τραγουδιού.

Με ημερομηνία 25 Μαΐου 1969, το βίντεο είναι η πιο παλιά ηχογράφηση που ξέρουμε ως σήμερα του «Give Peace a Chance»· τραβήχτηκε λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα από τον Τζον Λένον και την Γιόκο Όνο στην περίφημη διαμαρτυρία Bed-in for Peace της 31ης Μαΐου στο Queen Elizabeth Hotel στο Μόντρεαλ.

Η διαμαρτυρία Bed-in, αρχικά, ήταν προγραμματισμένη για τη Νέα Υόρκη, αλλά λόγω της καταδίκης στις ΗΠΑ, το 1968, του Lennon για χρήση κάνναβης μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο στις Μπαχάμες.

Ωστόσο, λόγω της διάταξης του δωματίου στο Sheraton Oceanus Hotel αναγκάστηκαν ο Τζον Λένον και η Γίοκο Όνο να πάρουν την τελευταία στιγμή αεροπλάνο για Καναδά και να έχουν κάνουν εκεί τη διάρκειας μιας εβδομάδας εκδήλωση διαμαρτυρίας· επιπλέον, εκεί ήταν πιο κοντά στον αμερικανικό Τύπο.

Το Σάββατο, 24 Απριλίου η Γιόκο Όνο θα συμμετάσχει σύμφωνα με το ΑΠΕ, στη σειρά για τη John Lennon/Plastic Ono Band στο Tim’s Twitter Listening Party (του Tim Burgess) μαζί με τους Sean Ono Lennon, Klaus Voorman και άλλους φίλους και συνεργάτες της Plastic Ono Band.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου