ΔΙΕΘΝΗ

Μαρτυρίες από το μακελειό στο Βερολίνο: Αίμα και πτώματα παντού

μαρτυρίες-από-το-μακελειό-στο-βερολίν-620580

«Αίμα και πτώματα παντού». Αυτές είναι οι φράσεις που χρησιμοποίησαν οι αυτόπτες μάρτυρες του μακελειού στην κατάμεστη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 12 άτομα.

Η αστυνομία του Βερολίνου έχει ήδη δηλώσει πως οι ερευνητές υποθέτουν ότι ο οδηγός του φορτηγού ενήργησε σκόπιμα σε μια ύποπτη τρομοκρατική επίθεση.

Το φορτηγό έπεσε πάνω σε ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στις ξύλινες καλύβες που σερβίρουν ζεστό κρασί και λουκάνικα στους πρόποδες της εκκλησίας στη μνήμη του κάιζερ Γουλιέλμου, στην καρδιά του πρώην Δυτικού Βερολίνου, το βράδυ της Δευτέρας.

Η Αυστραλή φοιτήτρια Τρίσα Ο’Νιλ καθόταν λίγα μόλις μέτρα από το σημείο που το φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος στην αγορά Kurfürstendamm. Όπως δήλωσε στο ABC: «Ξαφνικά έγινε μια μεγάλη έκρηξη και οι άνθρωποι μπροστά μου πηδούσαν πάνω μου. Έσβησαν όλα τα φώτα και τα πάντα καταστράφηκαν. Άκουγα κραυγές και μετά όλοι παγώσαμε. Τότε, ξαφνικά, οι άνθρωποι άρχισαν να κινούνται και προσπαθούσαν να μετακινήσουν τα συντρίμμια προκειμένου να βοηθήσουν όποιον ήταν εκεί. Υπήρχε αίμα και πτώματα παντού».

Η Βρετανίδα Έμμα Ράστον, που βρισκόταν επίσης στην αγορά, είδε το φορτηγό να περνά μπροστά της με ταχύτητα και είπε πως δεν μπορούσε να ήταν ένα ατύχημα.

(ethnos.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου