ΔΙΕΘΝΗ

Δεν έχει τέλος η βία στο Ιράκ – Πάνω από 540 νεκροί τον Οκτώβριο

δεν-έχει-τέλος-η-βία-στο-ιράκ-πάνω-από-5-617103

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο το τελευταίο διήμερο στο Ιράκ, με 25 αστυνομικούς να πέφτουν θύματα μίας σειράς συντονισμένων επιθέσεων στα δυτικά της χώρας, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας.

Στην επαρχία Αλ Άνμπαρ, άγνωστοι ένοπλοι και βομβιστές αυτοκτονίας πραγματοποίησαν διάφορες επιθέσεις χθες βράδυ, σκοτώνοντας 28 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 25 αστυνομικοί, και τραυμάτισαν άλλους 26 αστυνομικούς.

Τέσσερις από τις επιθέσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στα περίχωρα της πόλης Ρούτμπα, περίπου 110 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία.

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε ένα βυτιοφόρο παγιδευμένο με εκρηκτικά σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στα ανατολικά της πόλης, ενώ ένας δεύτερος έκανε το ίδιο με άλλο παγιδευμένο όχημα στα δυτικά της, ενώ ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του αστυνομικού τμήματος της Ρούτμπα. Από την επίθεση αυτή έχασαν τη ζωή τους 18 αστυνομικοί και τραυματίσθηκαν 25 άλλοι.

Στα δυτικά της πόλης τρεις πολίτες έχασαν τη ζωή τους όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε άλλο παγιδευμένο βυτιοφόρο πάνω σε μία γέφυρα.

Πάντοτε στην επαρχία Αλ Άνμπαρ, περί τις 23:00 τοπική ώρα, ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση κατά σημείου ελέγχου της αστυνομίας στο Ράμαντι, σκοτώνοντας τρεις αστυφύλακες και τραυματίζοντας άλλον έναν, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και τις τοπικές αρχές.

Άλλοι τέσσερις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους σε άλλη παρόμοια επίθεση σε άλλο σημείο ελέγχου στην πόλη.

Στα βόρεια της χώρας, έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί κι ένας δικηγόρος, βρήκαν τον θάνατο από ενόπλους στη Μοσούλη, ενώ άλλοι πέντε έχασαν τη ζωή τους μέσα και κοντά στην ίδια πόλη.

Στην επαρχία Κιρκούκ, δύο μέλη της Σάχουα -της πολιτοφυλακής που επιχειρεί κατά της Αλ Κάιντα- απήχθησαν και στη συνέχεια εκτελέσθηκαν.

Στην πρωτεύουσα Βαγδάτη, μία βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου στον τομέα της Γαζαλίγια σκόρπισε τον όλεθρο σήμερα το πρωΐ, σκοτώνοντας τρεις και τραυματίζοντας άλλους ένδεκα. Στα νότια της πρωτεύουσας, εκρηκτικός μηχανισμός ιδίου τύπου προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων και τραυμάτισε άλλους εννέα στο Μαντάιν.

Με τις νέες αυτές επιθέσεις, ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 540 από τις αρχές του μήνα, ενώ ο απολογισμός από τις αρχές του χρόνου έχει ξεπεράσει τους 5.200 νεκρούς, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε πληροφορίες από νοσοκομεία και από την αστυνομία.

newpost.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου