ΔΙΕΘΝΗ

Συντριβή αεροσκάφους στη Ρωσία: Βρήκαν το δεύτερο μαύρο κουτί

συντριβή-αεροσκάφους-στη-ρωσία-βρήκα-615917
Τα σωστικά συνεργεία έχουν εντοπίσει και το δεύτερο μαύρο κουτί, τον καταγραφέα των συνομιλιών του στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154 που συνετρίβη τα ξημερώματα της Κυριακής, χωρίς όμως να έχουν κατορθώσει ακόμη να το ανασύρουν από τη θάλασσα, ανέφερε μια πηγή ασφαλείας στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Το ένα μαύρο κουτί βρέθηκε νωρίτερα σε βάθος 17 μέτρων και σε απόσταση 1.600 μέτρων από την ακτή της Μαύρης Θάλασσας, κοντά στο Σότσι και έχει μεταφερθεί σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στη Μόσχα, προκειμένου να το εξετάσουν οι ειδικοί.
“Η τοποθεσία του δεύτερου μαύρου κουτιού έχει καθοριστεί, αλλά δεν έχει ακόμη ανασυρθεί από την θάλασσα”, δήλωσε η πηγή στο ρωσικό πρακτορείο.

Χιλιάδες άνθρωποι αλλά και 45 σκάφη, 15 αεροπλάνα, 16 ελικόπτερα και πολλά drones, συνεχίζουν τις έρευνες για να βρεθούν συντρίμμια του Τουπόλεφ, που θα δώσουν περισσότερα στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το αεροπλάνο συνετρίβη δύο μόλις λεπτά μετά τον ανεφοδιασμό του στο Σότσι.

Καθηλωμένα μέχρι νεωτέρας τα Τουπόλεφ

Το πρακτορείο Ιντερφάξ, επικαλούμενο μια μη κατονομαζόμενη πηγή, μετέδωσε νωρίτερα ότι οι ρωσικές αρχές καθήλωσαν όλα τα αεροσκάφη Tu-154 μέχρι να εξακριβωθούν τα αίτια της τραγωδίας. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Σοκόλοφ χαρακτήρισε “παράλογη” μια συζήτηση για τον παροπλισμό των συγκεκριμένων αεροσκαφών. Όπως είπε, η τελική απόφαση θα ληφθεί από το υπουργείο Άμυνας, στο οποίο ανήκε το Tu-154.

Ωστόσο, η απόφαση του υπουργείου δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται από τις ιδιωτικές εταιρείες, εξήγησε. Πρόσθεσε ότι είναι περιορισμένος ο αριθμός των υπηρεσιών που χρησιμοποιούν ακόμη το μοντέλο Tu-154 B-2 και θα πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιες αν θα τα καθηλώσουν ή όχι.

(newsit.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου