ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ως… γουρούνι, στο εξώφυλλο του περιοδικού New York

ο-τραμπ-ως-γουρούνι-στο-εξώφυλλο-του-61457

Σφοδρή επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε το περιοδικό New York εμφανίζοντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο εξώφυλλό του ως… γουρούνι.

Το τεύχος της 2ας Απριλίου προβάλλει μια κοντινή φωτογραφία του Τραμπ με μουσούδα γουρουνιού, ενώ στον τίτλο αναφέρει: «Δεν είναι η συμπαιγνία… δεν είναι η ανικανότητα… δεν είναι η ωμότητα… είναι η διαφθορά, ηλίθιε. Γιατί η ενασχόληση με τον εαυτό του είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός κίνδυνος για τον ίδιο».

Το κεντρικό άρθρο επιτίθεται στον Τραμπ για την «διαφθορά» και την «απληστία» σχεδόν σε όλα τα πεδία δράσης της προεδρίας του, από τους συνεργάτες που επέλεξε να διορίσει μέχρι την απόφασή του να αφήσει στα χέρια των γιων του τις επιχειρήσεις του, αφότου ανέλαβε τα ηνία των ΗΠΑ.

«Από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Τραμπ, η υπόσχεσή του να αφήσει αγνοήσει τα προσωπικά του συμφέροντα ξεχάστηκε σχεδόν παντελώς, χάθηκε μέσα σ’ έναν αποπροσανατολιτιστικό κυκλώνα ατελείωτων ειδήσεων», γράφει ο Τζόναθαν Τσάιτ. «Δεν είναι απλώς ένα νοσηρό αστείο, αλλά ένα σοβαρό πρόβλημα για την αντιπολίτευση ότι όλες οι κακές ειδήσεις για τον Τραμπ συνεχίζουν να επικαλύπτονται από άλλες κακές ειδήσεις για τον Τραμπ. Όχι μόνον δεν προσπάθησε ο Τραμπ να βελτιώσει το ηθικό επίπεδο, αλλά αυτός κι η κυβέρνησή του παραβίασαν φανερά όλες τις υφιστάμενες κατευθυντήριες γραμμές. Λομπίστες είναι σπαρμένοι σε κάθε υπηρεσία “εποπτεύοντας” τους πρώην εργοδότες τους και χαράσσοντας κανόνες που ευνοούν αφεντικά εις βάρος εργαζομένων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εις βάρος καταναλωτών».

Το άρθρο δημοσιεύεται σε μια περίοδο δραστικών αλλαγών στο Λευκό Οίκο με την καρατόμηση κορυφαίων αξιωματούχων του Τραμπ και ενώ μπαίνουν ολοένα και περισσότερο στο μικροσκόπιο οι επιχειρηματικές συναλλαγές του γαμπρού του, Τζάρεντ Κούσνερ.

Ο Τραμπ έχει γίνει κι άλλες φορές στόχος μη κολακευτικών πρωτοσέλιδων.

Το περιοδικό Time τον εμφάνισε με τα μαλλιά του στις φλόγες

Ενώ τον γερμανικό Der Spiegel τον παρουσίασε περίπου ως πίθηκο σε μια αντίστροφη εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου