ΔΙΕΘΝΗ

Νέο «διαστημικό» ρεκόρ με 379.000 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο –Άλλοι 3.645 θάνατοι

νέο-διαστημικό-ρεκόρ-με-379-000-κρούσματα-613322

Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τα όσα γίνονται στην Ινδία, με τον κορονοϊό να σπέρνει τον όλεθρο κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό.

Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκε νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων που ανήλθαν σε 379.257 και το σύνολο των μολύνσεων έφτασε στα 18,38 εκατομμύρια ανθρώπους, με ειδικούς να κάνουν λόγο για 30πλάσιο αριθμό στην πραγματικότητα!

Το ίδιο διάστημα σημειώθηκε νέο εθνικό ρεκόρ 3.645 θανάτων με τον απολογισμό της πανδημίας να φτάνει τους 204.832 νεκρούς.

Η υγειονομική κρίση δεν παύει να επιδεινώνεται στο κράτος της Ασίας, όπου έχουν διαγνωστεί πάνω από έξι εκατομμύρια μολύνσεις μόνο μέσα στον Απρίλιο.

Προμήθειες αξίας 100 εκατ. δολαρίων

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ στέλνει προμήθειες αξίας 100 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία, όπως ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο Λευκός Οίκος.

Το υλικό αυτό, που θα αρχίσει να φτάνει στη χώρα σήμερα και θα συνεχίσει να μεταφέρεται μέχρι την επόμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβάνει κάπου 1.000 φορητές φιάλες οξυγόνου, 15 εκατομμύρια μάσκες N95 και 1 εκατομμύριο γρήγορα διαγνωστικά τεστ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ θα στείλουν στην Ινδία συστατικά για την παραγωγή του εμβολίου της AstraZeneca για COVID-19 που έχουν στη διάθεσή τους, κάτι που θα επιτρέψει στην ασιατική χώρα να προχωρήσει στην παραγωγή 20 και πλέον εκατομμυρίων δόσεων επιπλέον, πάντα κατά τον Λευκό Οίκο.

«Όπως ακριβώς η Ινδία είχε στείλει βοήθεια στις ΗΠΑ όταν τα νοσοκομεία μας πιέζονταν στην αρχή της πανδημίας, οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να βοηθήσουν την Ινδία τώρα που το έχει ανάγκη», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου