ΔΙΕΘΝΗ

Στο έλεος του κορονοϊού η Ινδία: Νεκρός από Covid Έλληνας σε ξενοδοχείο

στο-έλεος-του-κορονοϊού-η-ινδία-νεκρός-612282

Απροστάτευτη απέναντι στην επέλαση της πανδημίας παραμένει η Ινδία, αφού κάθε μέρα που περνά μετρά περισσότερα κρούσματα και πιο πολλούς θανάτους.

Οι προβλέψεις είναι ακόμα πιο εφιαλτικές, καθώς μιλούν για 13.000 νεκρούς την ημέρα στα μέσα Μαΐου. Την ίδια ώρα ο αγώνας για εξεύρεση μιας φιάλης οξυγόνου για τους συγγενείς των ασθενών είναι ένας καθημερινός γολγοθάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα θύματα του κοροναϊού στην Ινδία τις τελευταίες ώρες είναι κι ένας Έλληνας, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου. Έλληνες που ζουν στην Ινδία περιγράφουν στον ΣΚΑΪ με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

«Τα νοσοκομεία απ’ ό,τι ακούμε εξακολουθούν να είναι γεμάτα. Το να βρεις κρεβάτι είναι δύσκολο, εξακολουθούν να υπάρχουν βασικές ελλείψεις σε οξυγόνο σε φάρμακα», αναφέρει η Πολίνα Παπακώστα.

Η κατάσταση στην Ινδία είναι δραματική και η ανάγκη οξυγόνου μεγαλύτερη από ποτέ. Η Πολίνα Παπακώστα είναι μια από τους 50 περίπου Έλληνες που ζουν στην αχανή χώρα των 1,36 δισ. κατοίκων

Η ίδια επισημαίνει ότι «στην πολυκατοικία εδώ που είμαστε από γνωστούς, που ψάχνουνε, ο ένας ρωτάει τον άλλον, είμαστε στο σημείο που ψάχνουν συγγενείς οξυγόνο. Συνέχεια έχεις μηνύματα που μπορώ να βρω οξυγόνο, που μπορώ να βρω ρεμντεσιβίρη, που μπορώ να βρω το τάδε φάρμακο, που μπορούμε να βρούμε κρεβάτι».

Η Ελληνίδα οικονομολόγος ζει με την οικογένειά της στη μεγαλούπολη Μουμπάι, μια από τις πόλεις που βρίσκονται στη δίνη της πανδημίας.

«Στο 1ο κύμα απλά άκουγες ιστορίες γενικά, τώρα μαθαίνεις από ανθρώπους στο κοντινό σου περιβάλλον να αρρωσταίνουν. Πολλοί νέοι και χωρίς προβλήματα αρρωσταίνουν και μάλιστα σχετικά βαριά. Επομένως είναι ανησυχητική η κατάσταση», προσθέτει.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι λιγοστοί Έλληνες που ζούσαν εκεί εγκαταλείπουν τη χώρα, ανάμεσά τους και μία γιατρός.

Όπως δηλώνει η Ευγενία Βλαχοπούλου στην EΡΤ, τα νοσοκομεία δεν έχουν οξυγόνο και οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. «Δηλαδή ένας ασθενής που χρειάζεται να πάει σε νοσοκομείο παίρνει το ιδιωτικό του αυτοκίνητο και τρέχει από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και μπορεί να καταλήξει το βράδυ σπίτι του χωρίς να έχει καταφέρει να έχει οξυγόνο», υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα θύματα του κοροναϊού στην Ινδία τις τελευταίες ώρες είναι κι ένας Έλληνας, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου