ΔΙΕΘΝΗ

Νεοσύλλεκτοι τζιχαντιστές εκπαιδεύονται με… ξύλο, εξευτελισμούς και ψυχολογικούς εκβιασμούς [βίντεο]

νεοσύλλεκτοι-τζιχαντιστές-εκπαιδεύο-61154

Προσπαθούν να γίνουν κάτι περισσότερο από εκπαιδευμένοι στρατιώτες. Στην πραγματικότητα οι εκπαιδευτές τους θέλουν να τους κάνουν μηχανές θανάτου που θα αντέχουν σε όλες τις συνθήκες.

Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου περιγράφει με τον πλέον ωμό τρόπο την «εκπαίδευση» που δέχονται οι νεοσύλλεκτοι τζιχαντιστές, μέχρι να γίνουν σκληροτράχηλοι και απαθείς στον ανθρώπινο πόνο.
Τα πλάνα του βίντεο, διάρκειας μόλις ενός λεπτού, είναι από κέντρο εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη Συρία και είναι δηλωτικά των συνθηκών που επικρατούν εκεί, αλλά και σε άλλα σημεία εκπαίδευσης της οργάνωσης.

Οι νέοι μαχητές δέχονται σωματική βία, καθώς ο εκπαιδευτής τους χτυπάει με κλωτσιές στο σώμα, τους αναγκάζουν να σέρνονται στο χώμα, ενώ υφίστανται ψυχολογικούς εκβιασμούς και πλύση εγκεφάλου από ένα φανατικό κληρικό που τους μαθαίνει να… μισούν τη Δύση και ιδιαιτέρως τις ΗΠΑ.

Στο βίντεο αναφέρεται πως περισσότεροι από 500 Βρετανοί τζιχαντιστές πιστεύεται ότι έχουν ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθούν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους. Οι περισσότεροι από αυτούς μάλιστα έχουν πάει για εκπαίδευση σε κέντρο των ισλαμιστών.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου