ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού ενώ αίρεται το lockdown

γαλλία-έκρηξη-κρουσμάτων-κορονοϊού-ε-61024

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού κατέγραψε αλματώδη αύξηση σήμερα στη Γαλλία, την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωνε τη χαλάρωση ορισμένων μέτρων, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν οφείλεται στην άνοδο των νέων μολύνσεων αλλά στη συμπερίληψη νέων στοιχείων στα ήδη υπάρχοντα δεδομένα.

Αύξηση κρουσμάτων

Η εισαγωγή αυτών των καινούριων δεδομένων που προέκυψαν από το νέο σύστημα εντοπισμού είχε ως αποτέλεσμα να προστεθούν 3.325 κρούσματα, φτάνοντας τα 149.071 –πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τις 6 Μαΐου, όταν αναφέρθηκαν 4.183 κρούσματα.

Αποτελεσματικότερη ιχνηλάτηση

«Η αύξηση, σε σύγκριση με χθες, οφείλεται στην πιο αποτελεσματική ιχνήλατιση, όχι στην επιδημιολογική κατάσταση στη Γαλλία» διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωσή του. Από εδώ και στο εξής η Γαλλία θα χρησιμοποιεί ένα νέο σύστημα παρακολούθησης που θα επιτρέψει να γίνεται πιο ολοκληρωμένος εντοπισμός των κρουσμάτων.

Το υπουργείο δεν διευκρίνισε πόσα ήταν τα κρούσματα που αναφέρθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Τα στοιχεία

Την Τετάρτη, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 191 (+0,1%), ενώ τις προηγούμενες επτά ημέρες αυξάνονταν κατά 0,2%, κατά μέσο όρο.

Καταγράφηκαν επίσης 66 θάνατοι (όσοι και την Τετάρτη) και ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον στα 28.662. Για όγδοη ημέρα, οι θάνατοι από την Covid-19 είναι λιγότεροι από 100.

Κατά το πρώτο μισό του Απριλίου οι θάνατοι ξεπερνούσαν τους 1.000 ημερησίως, με το αποκορύφωμα στις 15 Απριλίου, όταν αναφέρθηκαν 1.438.

Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία μειώθηκε κατά 500 (-3%) στους 15.208. Κατά 72 (-4,8%) μειώθηκε και ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται στην εντατική, πέφτοντας στους 1.429.

Η μείωση του αριθμού νέων μολύνσεων και η ελάττωση της πίεσης στο σύστημα υγείας ήταν βασικοί παράγοντες στην απόφαση της κυβέρνησης να χαλαρώσει τα μέτρα καραντίνας και να επιτρέψει το άνοιγμα των μπαρ, των εστιατορίων και των παραλιών.

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου