ΔΙΕΘΝΗ

Στο Paris Match οι νεκροί Κουασί, «γιατί οι Γάλλοι έχουν δικαίωμα να ξέρουν»

στο-paris-match-οι-νεκροί-κουασί-γιατί-οι-γάλλο-609068

Το Paris Match δημοσίευσε τις φωτογραφίες των νεκρών αδελφών Κουασί, των δύο δραστών της επίθεσης εναντίον της Charlie Hebdo, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «ιστορικό» υλικό και ότι οι Γάλλοι «έχουν δικαίωμα να τις δουν».

«Πρέπει να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε το κοινό σαν να ήταν παιδιά. Οι Γάλλοι έχουν το δικαίωμα να τα δουν αυτά, είναι η δική τους τραγωδία» υποστήριξε ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού, Ολιβιέ Ρουαγιάν.

Το θέμα δεν είναι να προκαλέσουμε αίσθηση. Πρόκειται για ανέκδοτες φωτογραφίες τις οποίες θεωρούμε ιστορικές. Πρόκειται για το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας των δύο αδελφών και ήταν σημαντικό να τις δημοσιεύσουμε, πρόσθεσε.

Οι τρεις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο τεύχος του περιοδικού δείχνουν τα πτώματα των Σερίφ και Σαΐντ Κουασί έξω από το τυπογραφείο όπου είχαν καταφύγει στις 8 Ιανουαρίου, δύο ημέρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους.

Οι δυο φωτογραφίες τυπώθηκαν ασπρόμαυρες γιατί ήταν «πολύ σκληρές», όπως εξήγησε ο Ρουαγιάν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Η τρίτη, η μοναδική που είναι έγχρωμη, δείχνει το πτώμα του Σερίφ Κουασί περιστοιχισμένο από αστυνομικούς.

Όταν ρωτήθηκε για την προέλευση των φωτογραφικών, ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού απάντησε ότι τις τράβηξε «κάποιος που δεν είναι επαγγελματίας φωτοειδησεογράφος», ότι «δεν τις έδωσε η αστυνομία» και ότι «δεν αποτελούν μέρος του υλικού των ερευνών» των Αρχών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου