ΔΙΕΘΝΗ

Άγριος πόλεμος Τραμπ – Twitter: Του μπλόκαρε το προκλητικό tweet που ζητούσε πιστολίδι στη Μινεάπολη

άγριος-πόλεμος-τραμπ-twitter-του-μπλόκαρε-60808

Βάζει προειδοποίηση στο σοκαριστικό και εμπρηστικό περιεχόμενο της ανάρτησης.

Το Twitter απέκλεισε μια ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ για παραβίαση της πολιτικής του, “σχετικά με τον εξύμνηση της βίας”, με απόφαση που βασίζεται στο περιεχόμενο της τελευταίας γραμμής της ανάρτησης του Αμερικανού Προέδρου.

Η τελευταία γραμμή έγραφε: “όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί” και ήταν μέρος ενός αληθινά σοκαριστικού και εμπρηστικού tweet που ανέφερε:

“Αυτοί οι ΑΛΗΤΕΣ ατιμάζουν τη μνήμη του George Floyd και δεν θα το αφήσω να συμβεί. Μόλις μίλησα με τον Κυβερνήτη Tim Walz και μου είπε ότι ο στρατός είναι μαζί του. Οποιαδήποτε δυσκολία και θα αναλάβουμε εμείς τον έλεγχο της κατάστασης, αλλά, όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί. Ευχαριστώ!”.

Η αντίδραση του Twitter

Ακαριαία ήταν η αντίδραση του Twitter και αυτό είναι μια συνέχεια του πολέμου που έχει κυρηχθεί ανάμεσα στον αμερικανό Πρόεδρο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποκορύφωμα την απειλή να κλείσει τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τους οποίους κατηγόρησε ότι φιμώνουν τις συντηρητικές φωνές, έπειτα από διαμάχη που είχε με το Twitter. Οι υπεύθυνοι του ιστότοπου επεσήμαναν ως “παραπλανητικές” δύο αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου και ζήτησαν από τους χρήστες να ελέγξουν την εγκυρότητα των ισχυρισμών του.

Μάλιστα προχώρησε υπογράφοντας ένα εκτελεστικό διάταγμα για τον περιορισμό της προστασίας των εταιριών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ευελεξίας που απολαμβάνουν στην εποπτεία του περιεχομένου τους.

H προειδοποίηση του Twitter στην ανάρτηση Τραμπ

Με αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια, τις διαδηλώσεις, τους εμπρησμούς και τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί εδώ και τρεις ημέρες στη Μινεάπολη με αφορμή την άδικη και εξαιρετικά βίαιη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ εξαιτίας της αστυνομικής βίας που του ασκήθηκε, ο Τραμπ, αντί να κατευνάσει τον κόσμο που αντιδρά με σφοδρότητα “ρίχνει λάδι” στη φωτιά με τις αναρτήσεις του, που έχουν προκαλέσει σάλο σε όλο τον κόσμο, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να είναι εκτός ελέγχου και να απειλεί ότι θα στείλει το στρατό να καταστείλει τις μαζικές διαδηλώσεις κάτι που έχει να συμβεί από την καταστολή των διαδηλώσεων στην περίοδο των φυλετικών ταραχών του 60 και του 70.

Οι αναρτήσεις του Τραμπ

“Δεν αντέχω να βλέπω αυτό να συμβαίνει σε μια μεγάλη αμερικανική πόλη, τη Μινεάπολη. Ολική έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος ριζοσπάστης αριστερός Δήμαρχος, Τζέικομπ Φράι, θα αναλάβει δράση και θα θέσει την πόλη υπό έλεγχο, ή θα στείλω την Εθνική Φρουρά και θα ολοκληρώσω τη δουλειά”, έγραψε ο Τραμπ και στο δεύτερο μήνυμά του ήταν ακόμα πιο απειλητικός.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου