ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε ο γηραιότερος εν αιχμαλωσία γορίλας σε ηλικία 60 ετών [video]

πέθανε-ο-γηραιότερος-εν-αιχμαλωσία-γο-598379

Η Colo, ο γηραιότερος γορίλας στον κόσμο, που πέρασε όλη τη ζωή του σε αιχμαλωσία, πέθανε στον ύπνο της, ένα μήνα πριν τα 60α γενέθλιά της.

Ο γορίλας γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο του Οχάιο στις 22 Δεκεμβρίου 1956. Ήταν ο πρώτος που γεννήθηκε σε αιχμαλωσία και απέκτησε τρία παιδιά, 16 εγγόνια, 12 δισέγγονα και 3 τρισέγγονα.

Η Colo βρέθηκε νεκρή μέσα στο κλουβί της από το προσωπικό του ζωολογικού κήπου και πρόκειται να γίνει νεκροψία προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες θανάτου της, αν και είχε προσβληθεί από καρκίνο.

Πρόσφατα είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να της αφαιρεθεί ένας όγκος, αλλά θεωρείτο ότι η ανάρρωσή της ήταν φυσιολογική.

«Η Colo άγγιξε τις καρδιές γενεών ανθρώπων που ήρθαν να τη δουν και όλων όσων την φρόντιζαν κατά τη διάρκεια της ζωής της. ’Πρέσβευε’ τους γορίλες και ενέπνεε τους ανθρώπους να μάθουν περισσότερα για το είδος που βρίσκεται σε κίνδυνο», είπε ο πρόεδρος του ζωολογικού κήπου Τομ Στάλφ.

Τον Δεκέμβριο διοργανώθηκε πάρτι στον ζωολογικό κήπο προκειμένου να εορταστεί το γεγονός ότι η Colo έζησε περίπου δύο δεκαετίες περισσότερο από το προσδόκιμο.

Το πτώμα της θα αποτεφρωθεί και οι στάχτες θα ταφούν σε άγνωστη τοποθεσία, μέσα στον ζωολογικό κήπο.

(ethnos.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου