ΔΙΕΘΝΗ

Οι Femen σε δρόμο του Αμβούργου με οίκους ανοχής

οι-femen-σε-δρόμο-του-αμβούργου-με-οίκους-αν-595268

Ακτιβίστριες Femen, που μάχονται υπέρ του φεμινισμού, αποσυναρμολόγησαν την πύλη, η οποία εμπόδιζε την πρόσβαση σε έναν δρόμο όπου βρίσκονται οίκοι ανοχής σε συνοικία του Αμβούργου.

“Οπλισμένες” με εργαλεία οικοδομής, περίπου έξι γυναίκες, με εκτεθειμένα τα στήθη τους, «έλυσαν» και έριξαν τη μεταλλική πύλη στην είσοδο της οδού Herbertstrae, όπου δεν επιτρέπεται η είσοδος παρά μόνο στους ενήλικες άνδρες πελάτες.

«Καταστρέψαμε έναν «τοίχο» υψηλής συμβολικής σημασίας, σήμερα» στην είσοδο ενός «δημόσιου δρόμου όπου δεν έχουν πρόσβαση οι γυναίκες», γράφει η οργάνωση στη σελίδα της στο Facebook, τη “Femen Germany”.

Οι ακτιβίστριες είχαν καλύψει το γυμνό τους στήθος με συνθήματα όπως: «Οι γυναίκες δεν είναι εμπόρευμα», «Καταστρέψτε την πατριαρχία», «Όχι σύνορα, όχι οίκοι ανοχής για τις γυναίκες».

«Κατεδαφίζουμε αυτό το τείχος για να καταγγείλουμε τη σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών, τη σωματεμπορία και τη σεξουαλική βία, που κρύβονται πίσω από τις πόρτες της βιομηχανίας του σεξ», τονίζει η οργάνωση στο Facebook.

Στο Βερολίνο, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του σεξισμού και των διακρίσεων.

«Το άρθρο 3 του Συντάγματός μας προβλέπει την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών, συνεπώς το να το υλοποιήσουμε αυτό στους κόλπους της κοινωνίας μας παραμένει μόνιμο καθήκον», επισήμανε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

ΠΗΓΗ ΑΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου