ΔΙΕΘΝΗ

Ενταση και χημικά μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην Ουάσιγκτον

ενταση-και-χημικά-μεταξύ-διαδηλωτών-κ-595076

Ένταση στους δρόμους της Ουάσιγκτον, με αμερικανικά ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι διαδηλωτές συγκρούονται με αστυνομικούς.

Οι διαδηλωτές, που φωνάζουν συνθήματα κατά του Ντόναλντ Τραμπ, αρνήθηκαν να μετακινηθούν από το σημείο που βρίσκονταν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Οι αστυνομικοί, κρατώντας κλομπ, κυνηγούν τους διαδηλωτές στους δρόμους.

«Να κάνουμε τους ρατσιστές να φοβούνται και πάλι» γράφει το πανό που κρατούν οι διαδηλωτές, που παράλληλα φωνάζουν συνθήματα: «Ποιανού είναι οι δρόμοι; Δικοί μας!» και «Έξω ο Τραμπ».

Ομάδα μαυροντυμένων αγνώστων προχώρησαν σε επίθεση εναντίον εστιατορίου της αλυσίδας McDonald’s, με τους αστυνομικούς να «απαντούν» με χρήση χημικών.

Λίγο νωρίτερα, διαδηλωτές της ομάδας Disrupt J20 επιχείρησαν να αποκλείσουν τα σημεία ελέγχου από τα οποία περνά το κοινό για να φτάσει στον χώρο της τελετής και πολλοί από αυτούς απομακρύνθηκαν από αστυνομικούς.

Μια άλλη ομάδα, αποτελούμενη από περίπου 150 άνδρες ντυμένους στα μαύρα –ορισμένοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους– έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και παρμπρίζ αυτοκινήτων ενώ τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων και κουτιά πώλησης εφημερίδων στη μέση του δρόμου για να φτιάξουν οδοφράγματα. Οι ακτιβιστές έσπασαν επίσης και τη βιτρίνα ενός υποκαταστήματος της αλυσίδας Starbucks.

(ethnos.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου