ΔΙΕΘΝΗ

Συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών μετά το θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη

συγκρούσεις-αστυνομίας-και-διαδηλωτ-590537

Ένταση σημειώθηκε τη νύχτα σε δύο περιοχές της Κωνσταντινούπολης μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας μετά την τραγική κατάληξη της ομηρίας του εισαγγελέα που ερευνούσε την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν.

Η χώρα παραμένει το πρωί της Τετάρτης συγκλονισμένη η Τουρκία από το θρίλερ που εκτυλίχθηκε μέσα στο δικαστικό μέγαρο. Δύο μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C είχαν πιάσει όμηρο τον εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, ως «εκδίκηση» για το θάνατο του 15χρονου κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του 2013 -και οι τρεις βγήκαν νεκροί από την ομηρία.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως αναφέρει το Reuters, διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία σε δύο γειτονιές της Κωνσταντινούπολης, το Οκμεϊντανί και το Γκαζί.

Το Οκμεϊντανί είναι η περιοχή που έμενε ο 15χρονος Μπερκίν. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές.

Στο Γκαζί, περιοχή που υπάρχουν υποστηρικτές του DHKP-C, η αστυνομία εκτός από δακρυγόνα χρησιμοποιήσε και αντλίες νερού για να αποτρέψει, όπως αναφέρει, διαδηλωτές από το να κάνουν έφοδο σε αστυνομικό τμήμα.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου