ΔΙΕΘΝΗ

Σεούλ: Αποζημίωση 380.000 δολαρίων στις οικογένειες θυμάτων του Sewol

σεούλ-αποζημίωση-380-000-δολαρίων-στις-οικο-589741

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει αποζημίωση 420 εκατ. γουόν (380.000 δολάρια) για καθέναν από τους 250 μαθητές που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο, πέρυσι, του οχηματαγωγού πλοίου Sewol, στην πρώτη προσφορά αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων.

Οι οικογένειες των έντεκα δασκάλων που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο θα λάβουν καθεμιά περίπου 760 εκατ. γουόν, ποσό μεγαλύτερο επειδή συνυπολογίζεται το απολεσθέν εισόδημα, ανακοίνωσε το υπουργείο Ωκεανών και Αλιείας.

Οι οικογένειες των άλλων επιβατών που χάθηκαν στο ναυάγιο θα λάβουν μεταξύ 150 εκατ. γουόν και 600 εκατ. γουόν, ανάλογα με την ηλικία και το εισόδημά τους, πρόσθεσε το υπουργείο.

Η πλειοψηφία των 476 επιβαινόντων στο οχηματαγωγό Sewol ήταν μαθητές που έκαναν σχολική εκδρομή.

Πολλοί έχασαν τη ζωή τους παγιδευμένοι μέσα στο σκάφος έπειτα από εντολές του πληρώματος να παραμείνουν στις καμπίνες τους, καθώς το πλοίο βυθιζόταν στις 16 Απριλίου 2014.

Το υπουργείο Ωκεανών και Αλιείας ανακοίνωσε πως η επιτροπή αποζημιώσεων όρισε μέση αποζημίωση ύψους 425,8 εκατ. γουόν για τις οικογένειες καθενός από τους μαθητές που έχασαν τη ζωή τους ή παραμένουν αγνοούμενοι.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου