ΔΙΕΘΝΗ

Στη φυλακή ο 29χρονος που υπέκλεψε γυμνές φωτογραφίες και βίντεο 300 διασήμων

στη-φυλακή-ο-29χρονος-που-υπέκλεψε-γυμνέ-589365

Ο 29χρονος Έντουαρτ Μάτζερτζικ που έγινε «ο φόβος και ο τρόμος» 300 διασημοτήτων, ανάμεσα στους οποίους η Τζένιφερ Λόρενς και η Κέιτ Άπτον, υποκλέπτοντας γυμνές φωτογραφίες και βίντεο, οδηγείται στη φυλακή.

Στον δράστη, που οι γονείς του είναι αστυνομικοί, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών, ενώ υποχρεώθηκε και στην καταβολή χρηματικού ποσού 5.700 δολαρίων.

Αφού αποσπούσε τους κωδικούς των ηλεκτρονικών αρχείων των διασήμων, ο νεαρός από το Σικάγο δημοσιοποιούσε το υλικό στο ίντερνετ. Η δράση του εκτείνεται από τον Νοέμβριο του 2013 έως τον Αύγουστο του 2014.

Η Λόρενς χαρακτήρισε την εισβολή στην ιδιωτική της ζωή ως «σεξουαλικό έγκλημα» και είπε ότι ανησύχησε για τις επιπτώσεις που θα είχε αυτή η διαρροή στην καριέρα της.

Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι η συμμετοχή του στην υποκλοπή περιορίζεται στην παράνομη λήψη των πληροφοριών για «προσωπική χρήση μόνο» και ισχυρίστηκαν ότι προέβη στην παράνομη αυτή πράξη επειδή έπασχε από κατάθλιψη και για να καλύψει το κενό που ένιωθε στη ζωή του στράφηκε προς τις ιστοσελίδες πορνογραφικού υλικού και στα chat rooms.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου