ΔΙΕΘΝΗ

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Και τρίτος νεκρός στις ΗΠΑ

δολοφονία-τζορτζ-φλόιντ-και-τρίτος-νε-58764

Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο περιθώριο των διαμαρτυριών για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, όπως μεταδίδει το CNNi.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο κέντρο της Ινδιανάπολης το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από πυρά.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για το περιστατικό και έχει ζητήσει από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Ράνταλ Τέιλορ, αποκάλυψε επίσης πως τραυματίστηκε ελαφρά και ένας αστυνομικός.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Σάββατο, έγινε γνωστό πως ένας 21χρονος έπεσε νεκρός από πυρά στο Ντιτρόιτ ενώ σκοτώθηκε και ένας ομοσπονδιακός αστυνομικός στο Όκλαντ της Καλιφόρνια.

«Φλέγονται» οι ΗΠΑ

Τις τελευταίες ημέρες οι ΗΠΑ θυμίζουν «καζάνι που βράζει», καθώς οι ταραχές μετά τον φόνο ενός μαύρου πολίτη -του Τζορτζ Φλόιντ- επεκτείνονται σε τουλάχιστον 30 πόλεις της χώρας.

Το βράδυ του Σαββάτου χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για ακόμη μια φορά για να εκφράσουν την οργή τους για την αστυνομική βία κατά των μαύρων πολιτών ενώ επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε 25 πόλεις, μεταξύ των οποίων το Λος Άντζελες, η Φιλαδέλφεια και η Ατλάντα.

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: τα τελευταία λόγια του Φλόιντ πριν πεθάνει και ενώ ήταν ακινητοποιημένος από αστυνομικούς -ένας εκ των οποίων είχε γονατίσει πάνω στο λαιμό του- αποτελούν το βασικό σύνθημα των διαδηλώσεων, από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια μέχρι το Μαϊάμι της Φλόριντα και το Σικάγο.

Οι πορείες ξεκίνησαν ειρηνικά, ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας ξέσπασαν επεισόδια, με ορισμένους διαδηλωτές να κλείνουν δρόμους, να ανάβουν φωτιές και να συγκρούονται με την αστυνομία που «απαντούσε» με χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών.

Στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στο υπουργείο Δικαιοσύνης φωνάζοντας «Οι ζωές των μαύρων μετρούν».

Πολλοί στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον Λευκό Οίκο, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με την αστυνομία.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει χθες ότι αν οι διαδηλωτές, που την προηγουμένη είχαν συγκεντρωθεί στην Λαφαγιέρ Σκουέρ απέναντι από τον Λευκό Οίκο, παραβίαζαν τον φράκτη, θα τους είχαν υποδεχθεί «τα αγριότερα σκυλιά και τα απειλητικότερα όπλα που έχει δει ποτέ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου