ΔΙΕΘΝΗ

Κωλυσιεργία χρεώνει στους Ελληνοκυπρίους ο Νταβούτογλου

κωλυσιεργία-χρεώνει-στους-ελληνοκυπ-586605

Κωλυσιεργία στην ελληνοκυπριακή πλευρά σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες για το Κυπριακό χρεώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Όπως λέει, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, αν οι Ελληνοκύπριοι θέλουν ειλικρινά τη λύση του Κυπριακού, πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως οι συνομιλίες.

«Περιμέναμε πολύ καιρό τους ελληνοκύπριους, περιμέναμε τον (σ.σ. τέως πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη) Χριστόφια και τώρα περιμένουμε για περισσότερο από ένα χρόνο τον (σ.σ. νυν πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο) Αναστασιάδη να ξεπεράσει την οικονομική κρίση», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας μάλιστα πως «ο ΟΗΕ και οι εμπλεκόμενες πλευρές ξέρουν ότι η καθυστέρηση στις συνομιλίες δεν οφείλονται στην τουρκική πλευρά».

Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει θέσει ως προϋπόθεση για την επανέναρξη των συνομιλιών την κατάληξη σε κοινή δήλωση που θα περιλαμβάνει τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού.

Σύμφωνα με την κυπριακή κυβέρνηση, αυτό θα βοηθήσει να μην υπάρχουν τα προβλήματα του παρελθόντος, αλλά και να υπάρξει η προοπτική κατάληξης, χωρίς να μπουν τα δύο μέρη σε συνομιλίες χάρη των συνομιλιών.

ΑΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου