ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουγγαρία «λέει αντίο» στις μάσκες –Ποιοι ακόμα περιορισμοί αίρονται

η-ουγγαρία-λέει-αντίο-στις-μάσκες-586335

Αίρονται όλο και περισσότεροι περιορισμοί λόγω κορονοϊού στην Ουγγαρία, με τον πρωθυπουργό της χώρας να ανακοινώνει ότι από το Σαββατοκύριακο η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους.

Μαζί με την μάσκα η Ουγγαρία πετάει και άλλους περιορισμούς, καθώς ο μισός περίπου πληθυσμός της χώρας έχει εμβολιαστεί.

Ο Βίκτορ Ορμπάν εξήγησε ότι η χρήση μάσκας δεν θα είναι πλέον απαραίτητη στους δημόσιους χώρους, ενώ προανήγγειλε την άρση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας και ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπονται οι συγκεντρώσει έως 500 ατόμων σε ανοικτούς χώρους.

Παράλληλα ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα επιτρέπονται έως και 200 καλεσμένοι στους γάμους, ενώ σε εκδηλώσεις στους εσωτερικούς χώρους θα μπορούν να συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί.

“Αυτό σημαίνει ότι νικήσαμε το τρίτο κύμα της πανδημίας”, τόνισε ο Ορμπάν, ενώ πρόσθεσε ότι έχει έρθει η ώρα “να πούμε αντίο στις μάσκες” στους δημόσιους χώρους.

Οι εμβολιασμοί

Η Ουγγαρία είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που έχει εγκρίνει το ρωσικό και το κινεζικό εμβόλιο, τα οποία έχει χορηγήσει σε πολλούς πολίτες της, προτού αυτά εξεταστούν ή λάβουν την άδεια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Με αυτό τον τρόπο η Ουγγαρία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασθέντων στην ΕΕ, με το 50% των περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων της να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19.

Ήδη οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ουγγαρία έχουν επαναλειτουργήσει, περιλαμβανομένων των ξενοδοχείων, των εστιατορίων, των θεάτρων, των κινηματογράφων, των γυμναστηρίων και των σπα.

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου