ΔΙΕΘΝΗ

Κινδυνεύει η ζωή του Πάπα Φραγκίσκου;

κινδυνεύει-η-ζωή-του-πάπα-φραγκίσκου-585068

Ο Πάπας Φραγκίσκος επιτελεί εξαιρετικά το ρόλο του ως προστάτης των αδυνάτων. Δεν πάρει καιρός που ο ίδιος φίλησε τα πόδια ενός παιδιού που πάσχει από AIDS και μέρες αργότερα, φίλησε, σε μια νέα έκφραση αγάπης, άνδρα που πάσχει από νευροϊνωμάτωση.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξακολουθεί να φορά τα φθηνά παπούτσια του και δηλώνει απερίφραστη στήριξη προς τους αδύνατους. Παράλληλα, καλεί τους πιστούς του να φοβούνται την εξομολόγηση και να αφήσουν πίσω τους τις κακές πράξεις.

Στην Καλαβρία, αυξάνονται και πληθύνονται οι φήμες ότι η επιρροή του Πάπα φέρνει στην περιοχή έναν διαφορετικό κώδικα συνηθειών και αξιών, οι οποίες ουσιαστικά αντίκεινται στα συμφέροντα της ιταλικής Μαφίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent.

Η τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης Ρέτζιο Καλάμπρια δια στόματος του Νίκολα Γκρατέρι επιβεβαιώνει τις φήμες.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει καταδικάσει τη διαφθορά εντός του Βατικανού και έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να μειώσει τους χρήστες ναρκωτικών, με τα κατά των ουσιών κηρύγματά του.

“Οι πλούσιοι και ισχυροί του ιταλικού βορρά είναι αμήχανοι και νευρικοί”, δήλωσε ο Γκρατέρι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Μαφία σκέφτεται ακόμη και την εξολόθρευσή του!

“Η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano μεταδίδει κι άλλες δηλώσεις του Ιταλού αξιωματούχου: “Ο Πάπας έχει αρχίσει να ανατρέπει τα κέντρα οικονομικής ισχύος μέσα στο Βατικανό. Αν εκείνοι εντός του Βατικανού δεν μπορέσουν να τον σταματήσουν, οι μαφιόζοι δε θα διστάσουν”.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου