ΔΙΕΘΝΗ

Η CIA συγκεντρώνει δεδομένα μεταφοράς χρημάτων διεθνώς

η-cia-συγκεντρώνει-δεδομένα-μεταφοράς-χρ-584176

Τα δεδομένα των μεταφορών χρημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, συγκεντρώνει η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA), βασιζόμενη στο νόμο βάσει του οποίου η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) συγκεντρώνει δεδομένα τηλεφωνικών και διαδικτυακών επικοινωνιών αμερικανών πολιτών.

Όπως αναφέρουν σε χθεσινό τους δημοσίευμα οι εφημερίδες New York Times και Wall Street Journal, οι οποίες επικαλούνται ανώνυμους νυν και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους, τα στοιχεία, που περιλαμβάνουν αρχεία από εταιρείες όπως η Western Union, η μεγαλύτερη παγκοσμίως στο χώρο της ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων, αποτελούν τμήμα της βάσης δεδομένων πληροφοριών οικονομικού και προσωπικού χαρακτήρα που συγκεντρώνονται με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Στα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι μεταφορές χρημάτων εντός των αμερικανικών συνόρων ή οι διατραπεζικές συναλλαγές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η CIA αρνήθηκε να κάνει σχόλια επί συγκεκριμένων προγραμμάτων και στις δύο εφημερίδες, αλλά ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις της είναι νόμιμες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου