ΔΙΕΘΝΗ

Μη αναστρέψιμη η κατάσταση της υγείας του Γλαύκου Κληρίδη

μη-αναστρέψιμη-η-κατάσταση-της-υγείας-583622

Αγωνιστής ακόμα και στις πιο δύσκολες προσωπικές στιγμές του αποδεικνύεται ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης ο οποίος από την περασμένη Τετάρτη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην κλινική Ευαγγελίστρια στην Λευκωσία.

Ο προσωπικός του ιατρός Ιωσήφ Κάσιος δήλωσε τα ξημερώματα ότι η κατάσταση είναι μή αναστρέψιμη. Δυστυχώς, είπε, όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς το τέλος. Δεν υπάρχουν, σημείωσε, σημεία ελπίδας ότι θα αναστραφεί η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ο κ. Κάσιος ο οποίος από την περασμένη Τετάρτη παρακολουθεί συνεχώς τον βετεράνο πολιτικό, εμφανίσθηκε απαισιόδοξος τονίζοντας ότι από το περασμένο καλοκαίρι και μετά, ο Γλαύκος Κληρίδης κατάφερε και πέρασε διάφορες καταστάσεις με την υγεία του, οι οποίες αντιμετωπίσθηκαν.

«Αλλά φαίνεται τώρα ότι η φύση έχει πάρει το δικό της ρόλο και δυστυχώς δεν μπορούμε να σταθούμε εμπόδιο. Η ιατρική έχει τα όρια της και η φύση έχει τα δικά της όρια.»

Ο κύριος Κάσιος ανέφερε ότι ο ηλικίας 94 ετών τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν υποστηρίζεται μηχανικά. Σεβόμενοι την ηλικία του, είπε, και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει του χορηγούμε τη δέουσα αγωγή και κρατούμε, όσο μπορούμε, ζωτικές λειτουργίες εν ενεργεία.

Είπε επίσης ότι ο Γλαύκος Κληρίδης πέρασε ήσυχη και ήρεμη νύχτα.

Στην κλινική παρέμεναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η κόρη του και Επίτροπος Προεδρίας Καίτη Κληρίδη μαζί με το σύζυγό της, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης και ο στενός συνεργάτης του και πρώην Υφυπουργός παρά το Προέδρω Παντελής Κούρος.

Για την κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου τηρείται συνεχώς ενήμερος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στη Σρι Λάνκα, για την Σύνοδο της Κοινοπολιτείας.

kathimerini.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου