ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Αρση της απαγόρευσης της μαντίλας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις

τουρκία-αρση-της-απαγόρευσης-της-μαντ-583577

«Η απαγόρευση της μαντίλας σε στρατιωτικές περιοχές θα μπορούσε να αρθεί» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Ισμέτ Γιλμάζ, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet.

Ο Γιλμάζ δήλωσε πως το υπουργείο Άμυνας μελετά σχέδιο που θα επεκτείνει την ελευθερία να φορά κανείς μαντίλα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ο ισχύων κανονισμός επιτρέπει στις γυναίκες να φορούν τη μαντίλαμόνο στην περίπτωση που πρόκειται να παρακολουθήσουν γαμήλιες τελετές που πραγματοποιούνται σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Προφανώς θα πρέπει να ασχοληθούμε με το θέμα λίγο περισσότερο» δήλωσε ο Γιλμάζ σε μια ομάδα δημοσιογράφων, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες σχετικά με την απαγόρευση, παρόλο που επιτρέπεται πλέον σε δημόσια ιδρύματα.

Υπάρχουν πολλές καταγγελίες προς τον Επικεφαλή μεσολαβητή ή την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κοινοβουλίου, δήλωσε ένας δημοσιογράφος, με το αίτημα να επιτραπούν οι μαντίλες κατά την είσοδο σε στρατιωτικές περιοχές.

«Εάν έχει έρθει η ώρα, αυτό μπορεί να αλλάξει» δήλωσε ο Γιλμάζ.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε στις 30 Σεπτεμβρίου, δέσμη μέτρων της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της άρσης της απαγόρευσης της μαντίλας. Δήλωσε πως η κυβέρνησή του θα άρει την απαγόρευση της μαντίλας για τους υπαλλήλους σε δημόσια ιδρύματα, εκτός από τους δικαστές, τους εισαγγελείς, του αστυνομικούς και τα μέλη του στρατού.

Στις 31 Οκτωβρίου, τέσσερις γυναίκες δικαστικοί φόρεσαν τη μαντίλα κατά την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο, σε μια ιστορική κίνηση για την Τουρκία.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου