ΔΙΕΘΝΗ

Αυτός είναι ο πιο γρήγορος άνθρωπος-μαϊμού!

αυτός-είναι-ο-πιο-γρήγορος-άνθρωπος-μα-583466

Ο νεαρός Γιαπωνέζος Κενίτσι Ιτο κατέχει ένα περίεργο ρεκόρ: αυτό του πιο γρήγορου ανθρώπου στα τέσσερα!

Επί μία δεκαετία, ο ιδιόρρυθμος Ίτο περπατά, τρέχει ,στέκεται και κάθεται σαν μαϊμού. Όπως λέει ο ίδιος, οι άλλοι του έλεγαν ότι μοιάζει με μαϊμού και πάντα ένιωθε μέσα του το γονίδιο των προγόνων μας, των πιθήκων.

Όταν πριν από δέκα χρόνια είδε σε έναν ζωολογικό κήπο μία μαιμού Patas, από τις πιο γρήγορες στο ζωικό βασίλειο, αποφάσισε να αντιγράψει το στιλ της. Έκτοτε περπάτα και τρέχει στα τέσσερα, χρησιμοποιώντας τα χέρια του ως άλλα δύο πόδια.

Ο καλύτερος χρόνος του, 8.2 δευτερόλεπτα για 50 μέτρα και 17,23 δευτερόλεπτα για 100 μέτρα, του χάρισε τον τίτλο του πιο γρήγορου ανθρώπου στα τέσσερα, στα Ρεκόρ Γκίνες.

Ένα τσιτάχ μπορεί να τρέξει 100 μέτρα σε πέντε δευτερόλεπτα και ο Ολυμπιονίκης Γιουσέιν Μπολτ κάνει εννέα δευτερόλεπτα για να καλύψει την απόσταση αυτή. Αυτό αποδεικνύει, σύμφωνα με τον Ίτο, ότι τέσσερα πόδια είναι πολύ πιο γρήγορα από ό, τι τα δύο.

Μάλιστα, για να διαδώσει το…αγώνισμά του, ο 31χρονος Ίτο διοργάνωσε στο Τόκιο το 1ο Παγκόσμιο Τουρνουά 100 μέτρων στα τέσσερα πόδια, με αφορμή τη βράβευσή του από το Γκίνες.

Δείτε το αξεπέραστο τετράποδο στυλ του Ίτο στο βίντεο του προηγούμενου ρεκόρ του, 17.47 δεύτερα στα 100 μέτρα- το οποίο έσπασε σήμερα.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου