ΔΙΕΘΝΗ

Διοικητής των Ναζί εργαζόταν ως ξυλουργός στη Μινεσότα

διοικητής-των-ναζί-εργαζόταν-ως-ξυλου-577700

Σοκαρισμένη δηλώνει η τοπική κοινωνία στη Μινεσότα των ΗΠΑ, μετά την αποκάλυψη ότι ένας Γερμανός πρώην διοικητής των Ναζί κατάφερε να παραμείνει κρυμμένος από το 1949 σε αυτό το σπίτι, όπου ζούσε κανονικά με το γιο του και εργαζόταν ως ξυλουργός.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο πρακτορείο Associated Press, ο 94χρονος Μίχαελ Κάρκοτς είχε δώσει το πρόσταγμα για τη σφαγή δεκάδων αμάχων στο πολωνικό χωριο Χλάνιοφ το 1944.

Δημοσιογράφοι του αμερικανικού πρακτορείου προσέγγισαν το γιο του Κάρκοτς και ζήτησαν να πάρουν συνέντευξη από τον πατέρα του, ωστόσο εκείνος δε δέχτηκε να μιλήσει στα τηλεοπτικά συνεργεία και αρνήθηκε κάθε εμπλοκή της οικογένειας σε εγκλήματα πολέμου.

Μάλιστα, η εμπλοκή του Κάρκοτς στις αποτρόπαιες πράξεις της εποχής εκείνης αποδεικνύεται και με έγγραφα και καταθέσεις μαρτύρων που αφορούν και σε άλλη σφαγή το 1943 στην Πιντχαΐτσι της Ουκρανίας, όπου τη ζωή τους έχασαν 21 χωρικοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία έχει τα τελευταία χρόνια υιοθετήσει την άποψη ότι τα ύποπτα για ναζιστικά εγκλήματα άτομα πρέπει να διώκονται ποινικά, ακόμη κι αν πρόκεται για ανθρώπους με αναπηρία.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου