ΔΙΕΘΝΗ

Έκλεψαν 166 αντικείμενα από το αρχαιολογικό μουσείο των Σκοπίων

έκλεψαν-166-αντικείμενα-από-το-αρχαιολογ-577534

Συνολικά 166 αντικείμενα, σύμφωνα με την τελική απογραφή που έκανε η επιθεώρηση του υπουργείου Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, εκλάπησαν από το αρχαιολογικό μουσείο των Σκοπίων.

Πριν από μία εβδομάδα είχε ανακοινωθεί ότι, με βάση τα στοιχεία της πρώτης απογραφής που έγινε στο αρχαιολογικό μουσείο των Σκοπίων, περίπου 80 αντικείμενα από την αποθήκη του μουσείου “έκαναν φτερά”. Όμως, με τη δεύτερη και οριστική απογραφή, διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των κλοπιμαίων αντικειμένων είναι αρκετά μεγαλύτερος και ανέρχεται στα 166.

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες κλεμμένων αντικειμένων, ενώ όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ίβο Κότεφσκι, από την έρευνα δεν διαπιστώνονται ίχνη διάρρηξης του μουσείου.

Ως εκ τούτου, οι υποψίες επικεντρώνονται στο ότι κάποιος ή κάποιοι υπάλληλοι του μουσείου που είχαν πρόσβαση στην αποθήκη “αφαίρεσαν” τα αντικείμενα. Για το σκοπό αυτό, η αστυνομία της ΠΓΔΜ προτίθεται να ανακρίνει υπάλληλους του μουσείου.

Η κλοπή αντικειμένων από το μουσείο των Σκοπίων διαπιστώθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να εξακριβωθεί πότε ακριβώς αυτά “εξαφανίστηκαν”. Τα αντικείμενα που εκλάπησαν ήταν τοποθετημένα σε κουτιά, καθώς επρόκειτο να μεταφερθούν στο νέο κτίριο του αρχαιολογικού μουσείου, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του έτους.

Λίγο πριν από τη μεταφορά τους, οι επιστάτες του μουσείου διαπίστωσαν ότι λείπουν αρχαιολογικά ευρήματα διαφόρων ιστορικών περιόδων, τα οποία είχαν βρεθεί σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους στην ΠΓΔΜ και κυρίως στο Ίσαρ-Μάρβιτσι, στο νότιο τμήμα της χώρας.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου