ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός Ισραηλινός βρέθηκε στα ερείπια γερμανικής εκκλησίας – Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου

νεκρός-ισραηλινός-βρέθηκε-στα-ερείπι-576844

Νεκρός στα ερείπια γερμανικής εκκλησίας βρέθηκε ένας Ισραηλινός, όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία της χώρας. Οι γερμανικές αρχές αρνούνται να το επιβεβαιώσουν, καθώς μετά από τον έντονο ξυλοδαρμό του, τα χαρακτηριστικά του είναι παραμορφωμένα.

Τον άνδρα εντόπισαν περαστικοί την Κυριακή, στα ερείπια ενός φραγκισκανικού μοναστηριού στο κέντρο του Βερολίνου. Η πρεσβεία του Ισραήλ ανακοίνωσε πως «είναι ένας Ισραηλινός πολίτης», αλλά οι αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας αρνείται ακόμα να το επιβεβαιώσει.

«Το όνομα του θύματος δεν θα δημοσιοποιηθεί προς το παρόν, από σεβασμό στους συγγενείς του» προσέθεσε η πρεσβεία, που δε διευκρίνισε κανένα άλλο στοιχείο για το θύμα, αλλά ούτε και για την πηγή της ενημέρωσης.

«Οι διαδικασίες αναγνώρισης του άνδρα δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί» εξήγησε από την πλευρά της η αστυνομία του Βερολίνου, αρνούμενη να σχολιάσει την εθνικότητα του. Παρότι εντοπίστηκε ισραηλινό διαβατήριο στην σορό του θύματος, τα παραμορφωμένα από τον ξυλοδαρμό χαρακτηριστικά του δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ του προσώπου του και της φωτογραφίας της ταυτότητάς του.

Οι ερευνητές συνεχίζουν να ψάχνουν για ενδεχόμενους μάρτυρες που πιθανόν πέρασαν από τα ερείπια της εκκλησίας του 16ου αιώνα, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κτίριο της δημαρχίας του Βερολίνου και καταστράφηκε κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την ίδια στιγμή, η Bild δημοσίευσε πως το θύμα ήταν 22 ετών και φορούσε ένα παντελόνι φόρμας. Η αστυνομία ακόμα δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές και δεν έχει διαρρεύσει καμία πληροφορία σχετικά με τα ενδεχόμενα κίνητρα της επίθεσης ή την ύπαρξη πιθανών υπόπτων.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου